Atama kararı Resmi Gazete'de! Üç ile yeni vali ataması

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Hatay Valiliği'ne Mustafa Masatlı, Gaziantep Valiliği'ne Kemal Çeber ve Adıyaman Valiliği'ne Osman Varol atandı.

GİRİŞ 26.06.2023 01:16 GÜNCELLEME 26.06.2023 09:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Hatay Valiliğine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Gaziantep Valiliğine Rize Valisi Kemal Çeber, Adıyaman Valiliğine Ağrı Valisi Osman Varol atandı.

MUSTAFA MASATLI KİMDİR?

1969 yılında da Çorum'un Sungurlu ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara ve Sungurlu'da tamamlayan Mustafa Masatlı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.

Mülki İdare Mesleğine 1994 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak başladı. 8 ay süre ile İngiltere'de bulundu. Küre (Kastamonu) ve Yapraklı (Çankırı) Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Ulaş (Sivas), Bahçesaray (Van), Demre (Antalya), Alaçam (Samsun), Gerede (Bolu) Kaymakamlıkları, Tekirdağ Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Kayseri Vali Yardımcılığı, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı (Bursa)  görevlerinde bulundu.

Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda seminer ve çalışmalarda bulundu. 2018-2020 yıllarında Ardahan Valisi olarak görev yaptı. 2020 yılında Amasya Valisi olarak atanan Mustafa Masatlı, evli ve 3 çocuk babası.

KEMAL ÇEBER KİMDİR?

1972 Yılında Tokat ili Artova ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

1994 yılında kaymakam adayı olarak başladığı mülki idare amirliğinde; sırasıyla Burdur-Karamanlı, Tunceli-Hozat, Burdur-Gölhisar Kaymakamlığı, Karabük Valiliği görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde, bir yıl süreyle Hukuk Müşaviri olarak çalıştı, 2007 yılında Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. Yedi yıl süren Başmüfettişlik görevinin ardından 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü emrine görevlendirildi ve Vali olarak atandığı 21 Haziran 2017 tarihine kadar bizzat Emniyet Genel Müdürü ile birlikte çalıştı.

1996 yılında dokuz ay süreyle İngiltere’de, 2013 yılında da bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri’nde başta Kamu Yönetimi olmak üzere farklı alanlarda çalışmalar yaptı. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunduğu sürede Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) hakkında incelemeler yaptı ve araştırma raporları hazırladı.

Yurt dışında gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde hazırladığı ”Mali Yönüyle Afet Yönetimi” konulu yüksek lisans teziyle, gelişmiş ülkelerde uygulanan afet yönetim sistemleriyle, ülkemizde uygulanan afet yönetim sistemini mukayese ederek, bu çerçevede kentleşme sorunlarına ve afetlerin mali açıdan yönetimi konularındaki çözüm önerilerini sıraladı ve bu konudaki uzmanlığıyla TBMM’de hazırlanan Afet ve Acil Durum Yasası komisyon çalışmalarına katılarak yasa taslağının hazırlık süreçlerinde aktif görev aldı.

Başbakanlıkta yürütülen; Kamu Hizmet Standartlarının Tespiti, Kamu Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Bürokrasinin Azaltılması projelerinde de görev alan Sayın ÇEBER’in kriz, afet ve acil durum yönetimi, kentsel dönüşüm başta olmak üzere farklı konularda yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Kamu Yönetimi alanında kurs, seminer ve benzeri eğitimlere katılmış; farklı ülkelere kısa süreli mesleki çalışma ziyaretleri gerçekleştirmiştir.

27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 26.10.2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Rize Valiliğine atanarak 07.11.2018 tarihinde görevine başlamıştır.

Vali Çeber evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

OSMAN VAROL KİMDİR?

Dr. Osman Varol, 1976 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladıktan sonra 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazanarak yükseköğrenimine başladı. 1999 yılında buradan mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Uluslararası İşletmecilik" Yüksek lisans programına katıldı. 

2000 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine ilk adımını attı. Kaymakam Adaylığı sırasında çeşitli staj ve eğitim programlarına katılmasının yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans programını ve ayrıca İngiltere'de Nottingham Üniversitesi'nde "Sosyal Politika ve Kamu Yönetimi" alanında bir Yüksek Lisans Programını tamamladı. Bu süre içerisinde Manisa Köprübaşı İlçesi'nde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

2004 yılı Mart ayında 88. dönem Kaymakamlık Kursu'nun ardından Rize İli Derepazarı İlçesi Kaymakamı olarak göreve başladı. 2005 - 2008 yılları arası Batman İli Hasankeyf ilçe Kaymakamlığı, 2008 - 2010 yılları arası Batman Vali Yardımcılığı, 2010 - 2011 yılları arası Trabzon-Yomra Kaymakamlığı yaptı. 2011 - 2014 yılları arasında da İngiltere'de Southampton Üniversitesinde "Politika ve Uluslararası İlişkiler" alanında doktora programını tamamladı.

2014-2017 yılları arasında Denizli - Tavas Kaymakamlığı yaptıktan sonra 21.06.2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile 2017-2020 yılları arasında Amasya Valisi olarak görev yapmış olup 09.06.2020 tarihli ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ağrı Valiliğine atanarak 19.06.2020 tarihinde görevine başlamıştır

Vali Dr. Osman Varol, Adıyaman Valisi olarak atanmış olup, evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    maşallah hepside genç basarilar dileriz
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ali kardeş anlaşılmayacak ne var bu bir nöbettir biri gelecek diğeri gidecek. hayret ettim senin bu konuda neyi anlamadığına. Allaha şükür devletimiz ayakta,eğer Kılıç'ın oğlu ve ekibi geleydi görürdün sen o zaman neyi anlayıp anlamadığını.
    Cevapla
  • Ali Çelik 10 ay önce Şikayet Et
    Anlayan birisi varsa lütfen izah etsin... Durmadan müftü değişiyor durmadan vali değişiyor durmadan garnizon komutanı değişiyor... Değişmeyen tek şey ülkem aynı tas aynı hamam demek ki sorun kişilerde değil sistemde bir sakatlık var mesela en başta anayasa sil baştan değişmeli eğitim ekonomi hakeza.....
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Allah kolaylıklar versin inşallah. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    savcı sayan AK parti için sonuna kadar mücadele etti iyi bir görevi hak etti
    Cevapla
  • Garip bir yolcu 10 ay önce Şikayet Et
    Ağrı ya vali olarak başlar kanaatindeyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik