12 ilin müftüsü değişti

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 12 ile müftü atandı.

GİRİŞ 26.06.2023 02:19 GÜNCELLEME 26.06.2023 09:45
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 5 ile yeni müftü atandı ve 7 il müftüsünün yeri değiştirildi.

Buna göre, görevden alınan Bolu Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun yerine Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kütahya Müftülüğüne Iğdır Müftüsü İrfan Açık, Iğdır Müftülüğüne Zahit Demirel, Ardahan Müftülüğüne Adem Karadeniz, Denizli Müftülüğüne Tokat Müftüsü Abdullah Pamuklu, Tokat Müftülüğüne Esat Yapıcı, Manisa Müftülüğüne Çanakkale Müftüsü Şükrü Kabukçu, Çanakkale Müftülüğüne Kastamonu Müftüsü Mustafa Bilgiç, Kastamonu Müftülüğüne Bekir Derin, Siirt Müftülüğüne Şakir Pinal, Mardin Müftülüğüne Burdur Müftüsü Enver Türkmen, Burdur Müftülüğüne Mardin Müftüsü Ali Hayri Çelik atandı.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • galyanlı 10 ay önce Şikayet Et
    muftulere ihtiyaç yok ismailaga cemaati var onlar itare ediyor
    Cevapla
  • Mardinliiii 10 ay önce Şikayet Et
    güle güle Mardin müftüsü
    Cevapla
  • yalan dünya 10 ay önce Şikayet Et
    Felsefecilerin atamaları tamam! Şimdi birisi müftülerin ne iş yaptıklarını anlatsın! Camilerde ezan okunmuyor. İmamlar camiye ezanla birlikte geliyor. O kadar boş vakitleri var ki din harici dünyalık işlerle uğraşıyorlar. Hemen her camide imam-müezzin çekişmesi var. İmam müezzini beğenmez; müezzin imamı; cemaat her ikisini...Müftü, çekmiş bayrağını oturmuş seyrediyor. 25-30 bin maaş...
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Müftü tek başına fetva vermez.Hem dini hem idari (daire personeli adına) bütün yükümlülükler (bulunduğu bölgedeki) ona aittir. Fetva makamı ayrıca vardır.Komisyon halinde, Başkanı müftü,müftü yrd, vaiz, vaize, şube müdürlerinden oluşur. Bilgi maksatlı açıklamadır... Allah'a emanet olunuz.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    s aleyküm arkadaşlar tanımadığınız bilmediğimiz kişiler hakkında sıfatı ne olursa olsun infaz yapmak hoş değil.muhakkak içlerinde işini yerinde yapmayan insanlar mevcut.lakin bunların müslüman din kardeşimiz olduğunu unutmayın.kul hakkı çok ağır.ALLAH MUHAFAZA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi