Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a Karadağ'da anlamlı hediye

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

GİRİŞ 27.06.2023 00:31 GÜNCELLEME 27.06.2023 11:09
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda Fidan'ın yanı sıra Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, Meclis Başkanı Danijela Durovic ve Başbakan Dritan Abazovic ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

Fejzic, resepsiyonda yaptığı konuşmada, kutsal topraklarda bulunan binlerde hacı adayı arasında 218'inin Karadağ'dan gittiğini belirterek, "Hepsi Allah için orada. Hz. Muhammed, 'Siyahın beyaza, beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır' buyurmuştur." dedi.

Küçük diye betimlenen olguların insan hayatına değer kattığını dile getiren Fejzic, "Bir satıcının yüzündeki tebessüm günümüzü güzelleştirebilir. Komşumuzun verdiği selam, arkadaşımızın ikilemde kaldığımız bir konuda cesaret veren konuşması gibi. Kibar olmak, empati kurmak önemli." diye konuştu.

Fejzic, her zaman adaletli olunması gerektiğini ifade ederek, "Adaletten Kur'an-ı Kerim de bahseder. Adaletin toplumda önemli bir yeri vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Karadağ İslam Birliği Başkanı Fejzic, Fidan’a, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı döneminde restorasyonu yapılan Karadağ'daki Mehmet Fatih Medresesi'nin fotoğrafını hediye etti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Sezgin cakmak 10 ay önce Şikayet Et
    Iyi komşuluk ilişkileri tekrar güçleniyor
    Cevapla
  • Adanalı. 10 ay önce Şikayet Et
    Adam gibi adam FİDAN.
    Cevapla
  • salman 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye sadece Türkiye'den ibaret değildir, bunu gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz.
    Cevapla
  • Ahmet Özçelik 10 ay önce Şikayet Et
    Başarımızdan dost sevinç içinde, düşman yerinde duramıyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bencede sakalları kesme böyle yakışmıyor. Yada çok ufaltmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...