Türkiye'den devrim gibi hamle! Şimdi düşmanlar düşünsün: 3 tane daha geliyor...

İlk milli fırkateyn TCG İSTANBUL'un deniz kabul testlerine başlandı. Aynı sınıftan 3 geminin daha inşası sürüyor. Fırkateynlerin Deniz Kuvvetleri'ne katacağı yeteneklerle Türkiye kendi silahlarıyla hava savunmasını gerçekleştirebilecek.

GİRİŞ 28.06.2023 17:47 GÜNCELLEME 29.06.2023 10:22
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Savunma sanayiinde büyük bir başarı hikayesine imza atan Türkiye, korvetlerden sonra artık fırkateynlerini de yerli ve milli olarak üretiyor.

Denizde seyir testleri başlayan ilk milli fırkateyn TCG İSTANBUL, bu yıl Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek.

Yurt dışından alınan sistemlerin tamamına yakınının yerlileştirildiğini söyleyen ana yüklenici STM'nin Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "Örnek verecek olursak, CENK-S radarı ASELSAN'ın MİLGEM'e ilk kez entegre edilen hava savunması için çok kritik öneme sahip olan bir radar" diye konuştu.

CENK-S Radarı ile çoklu hava hedefleri takip edilip, Milli Dikey Atım Lançer Sistemi MİDLAS ile imha edilecek.

"KENDİ SİLAHLARIMIZLA HAVA SAVUNMAMIZI GERÇEKLEŞTİREBİLİR HALE GELECEĞİZ"

Güleryüz, "İ" sınıfı fırkateynlerin Deniz Kuvvetleri'ne katacağı yeni kabiliyetleri TRT Haber'e anlattı:

"İ sınıfı fırkateynlerimizde, TCG İSTANBUL ile başlayacak atılımla beraber özellikle hava savunma harbi konusunda yeni bir yetenek kazanmış olacağız. Kendi silahlarımızla hava savunmamızı gerçekleştirebilir hale geleceğiz. Beraber gerçekleştirilecek operasyonlarda İSTANBUL, ANADOLU'ya destek anlamında çok büyük bir yetkinlik kazanacak.

İ sınıfı fırkateyn için de çok ciddi talep olduğunu söyleyebiliriz. Aslında küçük firmaları dahil edecek olursanız 700'e yakın Türk firmasına ihracat kapısı açılmış oluyor."

MİLGEM'LER STRATEJİK ÜSTÜNLÜK SAĞLAYACAK

TCG İSTANBUL'un ardından, 113 metre uzunluk ve 14,5 metre genişliğe sahip fırkateynlere 36 ay içinde TCG İZMİR, TCG İZMİT ve TCG İÇEL de eklenecek.

MİLGEM'ler yalnızca askeri alanda değil, iktisadi alanda da stratejik üstünlük sağlayacak.

KAYNAK: TRT HABER
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • dede 9 ay önce Şikayet Et
    tomahak atan tıpı yapılmalı 2500 kılometre gıtmelı füze düşman topraklarına savaşı yaymalıyız nukuleher dınız altı 8 tane nukleher füze taşiyor diş guçlerın 1 tanesı turkıyeyı yok eder denız altından atılan nukleherle bu gemılerde hepdınde hava savunma olmalı
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 9 ay önce Şikayet Et
    Herkes hakettiğini yaşar,izmir layığını bulmuş. Kendileri türk olmadıkları halde ne mutlu türküm diyene deyip türklük istismarı yapıp islama saldıranlar.fitne peşinde koşup Büyük israil projesi adına yurtlarından sürülen mazlum ırak ve suriye halkını çoluk çocuk demeden öldüren beşere güzellemeler
    Cevapla
  • berk54 9 ay önce Şikayet Et
    yerlileşmenin En büyük avantajı anlayanlar katılacak, BAŞKAlarının tanımaması nasıl etkisiz hale getireceklerini bilmemesi.hepsinde aynı şeyler olunca biliyolar herşeyini.BU DURUM BİZ ÇOK CAYDIRICI YAPIYOR.Bakın çine gık diyemez ABD,kukla kullanır anlamak içiNe güçte diye.
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Bol sayida manpads ( karaok), hava savunma sistemleri( siper) ve highmars deniler gudumlu roket sistemlerimizi( sakarya) iyi veya kotu bol sayida uretip beklemeliyiz Nasil olsa bas gelemeyiz havda ve denizde. Bari bol miktarda savasi kitleyecek urunleri cogaltip depoya atalim simdiden
    Cevapla
  • ASA 10 ay önce Şikayet Et
    BU GEMILERDEN IMKAN VARSA 3 DGIL 15 TANE YAP...PAZARI ACIK BIR SAHA...dahada büyükleri lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası