Cevdet Yılmaz'dan, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını lanetleyerek "Kutsal Kitabımız bu alçak eylemlerden dolayı değerinden en küçük bir şey kaybetmez" dedi.

Cevdet Yılmaz'dan, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki
Cevdet Yılmaz'dan, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki
GİRİŞ 28.06.2023 19:07 GÜNCELLEME 29.06.2023 00:08
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin sert uyarılarına rağmen NATO kapısında bekletilen İsveç bir türlü akıllanmıyor.

NATO'YA GİRMEK İÇİN TÜRKİYE'YE YALVARAN İSVEÇ'TEN BÜYÜK ALÇAKLIK

Kurban Bayramı'nın birinci günü İsveç polisi,  Stockholm Camii önünde İslam'ın kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in yakılması provokasyonuna izin verildiğini açıkladı. 

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı.

Medbargareplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.

YILMAZ: KAYBEDECEK OLANLAR BU PROVOKASYONLARI YAPANLAR VE SEYİRCİ KALANLARDIR

Yapılan alçaklığa sert tepki gösteren Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İsveç'te bayramın ilk günü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum. Nefret suçlarını ifade özgürlüğü kisvesi altında savunmak, bu suçlara muhatap olanların hakkını çiğnemek ve gerçek anlamda ifade özgürlüğüne de darbe vurmaktır. Kutsal Kitabımız bu alçak eylemlerden dolayı değerinden en küçük bir şey kaybetmez. Kaybedecek olanlar bu provokasyonları yapanlar ve bunlara seyirci kalanlardır."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: SOMUT ADIMLARIN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik eyleme onay verilmesini lanetledi.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Mübarek Kurban Bayramı'nda İsveç'te yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan aşağılık eyleme onay verilmesini şiddetle lanetliyorum. İsveç ve Batılı ülkeleri Müslümanlara, toplumsal barışa ve insanlığa düşman olan bu hastalıklı zihniyeti koruma altına almaktan vazgeçmeye davet ediyor, olayların faillerine yönelik somut yaptırımların hayata geçirilmesini bekliyoruz."

ALTUN: PROVOKATİF TERÖR EYLEMİDİR

İsveç'e devletin üst düzey organlarından tepki yükselmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından İngilizce olarak açıklama yapan Altun, Müslümanların en mübarek günlerinden birinde İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e karşı iğrenç ve alçak bir eylem yapıldığını belirtti.

Altun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Avrupalı otoriteler nezdinde, özellikle İsveç'te, İslam karşıtlığına izin verilmesinden bıktık usandık. NATO'da müttefikimiz olmak isteyenler, İslam karşıtı ve yabancı düşmanı teröristlerin yıkıcı davranışlarına müsamaha gösteremez ve izin veremez. Bu eylem, bu mübarek günde dinimizi hedef alan bir başka provokatif terör eylemidir. Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan'ın da belirttiği üzere bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır. İsveç makamları süratle harekete geçmeli ve terörün her türlü tezahürüne karşı net bir tavır sergilemelidir. İfade ve konuşma özgürlüğü bahanesinin arkasına saklanamazlar."

Medeni bir toplumun en temel gereksinimi olan terörle mücadelenin, ciddi ittifakların temel ön şartı olduğuna dikkati çeken Altun, "Bu husustaki umutlarımız azalsa da Avrupalı yetkililerin İslam karşıtlığı tehdidi konusunda aklıselimle hareket etmelerini bekliyoruz." çağrısında bulundu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Gurbetci66 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlari kendi dinlerine saygisi yok ki yapan seref yoksunuda Zaten belli irakli olmakla nufus orasi ama irki neresi?ozaten disari cikamaz ortalik Karismis dir ama bizim medya gibi herseyi yansitmaz dinsiz ler
    Cevapla
  • ibrahimm sarı 9 ay önce Şikayet Et
    kutsal kitabımıza yapılan bu alçakça saldırıyı şiddetle lanetliyor kınıyorum
    Cevapla
  • ali 9 ay önce Şikayet Et
    kınamaktan öteye gidemeyen ülkem artık elle tutlur birşey yap, yarabbim bu hükumeti başımızdan al bıktırdı bunlar bizi lgbt der bilmem ne der ama somut adım yok sadece konuşur konuş konuş
    Cevapla
  • Mardin4747 9 ay önce Şikayet Et
    İsveç’te bir müslüman evladı yokmu bunların cezasını verecek isim belli adres belli
    Cevapla
  • Yörükoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Isveç akıllı ol. Türk askerine potinlerini giydirme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!