Ülkü Ocakları, İsveç Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim okuyacak

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşanan küstah saldırının ardından Ülkü Ocakları tarafından İsveç Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim okunacağı duyuruldu.

Ülkü Ocakları, İsveç Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim okuyacak
Ülkü Ocakları, İsveç Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim okuyacak
GİRİŞ 29.06.2023 15:25 GÜNCELLEME 29.06.2023 15:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Yalçın, “İsveç'te, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'in yakılması; bütün İslam ve Türk dünyasında derin infial uyandırmış, inanan milyonları ayağa kaldırmıştır” diyerek, “Kur'an-ı Kerim'e dönük çirkin eylemi şiddetle kınıyor, İsveç makamlarını suçluların cezalandırılması için harekete geçmeye davet ediyoruz. Kurban Bayramı'nın ilk gününde kutsal kitabımız üzerinden inançlarımıza ve varlığımıza yönelen bu menfur saldırı, Batı dünyasında İslamofobi ve Türk düşmanlığının davranış biçimi hâline geldiğinin göstergesidir. Nefret suçu içeren en ahlaksız ve uç eylemlerden biri olan bu saldırı; aynı zamanda, Türkiye'nin İslam ve Türk âlemini küresel ölçekte güçlü şekilde temsil etmesinden duyulan telaş ve korkunun tezahürüdür” ifadesini kullandı.

Yazılı açıklamasında “MHP camiası ve Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak, bu tür edepsiz saldırılara asla sessiz kalmayacağız” ifadelerine yer veren Yalçın, “Sadece millî bilincin uyanık tutulması için değil, dünya kamuoyunun ayağa kaldırılması ve uluslararası dengelerin de korunması için de; insanlığın ortak değerlerine uzanan hadsizliğe karşı sesimizi olanca gücümüzle yükselteceğiz. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na mensup bir grup dava arkadaşımız, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı protesto etmek amacıyla yarın saat 14.00'te İsveç Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakacak ve Kur'an-ı Kerim okuyacaktır” bilgisini paylaştı.

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 8
  • Asla ! 9 ay önce Şikayet Et
    Hükümetimiz, AB'den ve natodan izin almadan böylesine provakatif bir eyleme asala izin vermez...
    Cevapla
  • Bozkurt 9 ay önce Şikayet Et
    Çakalın hükmü kurt ayağa kalkana kadardır...Allah razı olsun ülkücülerimizden !!!
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    tebrikler
    Cevapla
  • Yalnızkurt 9 ay önce Şikayet Et
    Aynı etkinlik İsveçte o lanet insan müsveddesinin eylem yaptığı noktada da yapılırsa daha anlamlı olur diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ülkücü İslamın Sancakrarı, Kur'anca bakan Türkçe konuşan Alperenlerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik