LGBT’lilerden sosyal medya şirketlerine karşıt görüşlüler için ‘talimat’ gibi bildiri!

Sosyal medya platformlarına karşıt görüşlerin susturulması için çağrıda bulunan LGBT’liler, 'talimat' gibi bir bildiri yayımladı. LGBT'liler, eleştirel yorumların 'nefret söylemi' adı altında engellenmesini istedi.

GİRİŞ 01.07.2023 13:59 GÜNCELLEME 01.07.2023 17:05
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Birçok bilinen marka ve kurumun fonladığı GLAAD isimli LGBT örgütü, sosyal medya şirketlerine ayar vermeye kalkışan bir bildiri yayımladı.

“ONUR AYINI KUTLAMAK YETMEZ SANSÜRÜ ARTIRIN” ÇAĞRISI

Twitter, Facebook, Instagram, TikTok ve YouTube gibi sosyal medya platformalarını etki altında tutmaya çalışan eşcinsel propaganda örgütü, sözde ‘onur ayı’nın kutlanmasının yetmeyeceğini LGBT eleştirilerine yönelik zaten var olan sansürün artırılmasını istedi.

KARŞIT GÖRÜŞLERE TAHAMMÜLLERİ YOK!

Karşıt görüşlerin susturulması çağrısında bulunan LGBT’liler, eşcinsellere yönelik olumsuz haberler ve yorumlara karşı sansür uygulamasının yetersiz olduğunu dile getirdi.

İsveç, sinsice Türkiye’nin altını oyuyor! Terörden daha beterİsveç, sinsice Türkiye’nin altını oyuyor! Terörden daha beter

“ELEŞTİREL YORUMLAR ‘NEFRET SÖYLEMİ’ ADI ALTINDA ENGELLENSİN” TALEBİ

Dikkat çeken ifadelerde bulunan eşcinsel örgüt, karşıt görüşlerin sosyal medyada daha baskın olduğunu açıkladı. Ayrıca kendilerini eleştiren her ifadeyi 'gerçek dünyada zarar verdiği' iddiasıyla sözde ‘nefret söylemi’ olarak tanımladıklarını ifade eden LGBT'liler bu yorumların engellenmesini istedi.

LGBTİ'liler hedef kitlelerini açıkladı: Çocuklarınız için geliyoruz!LGBTİ'liler hedef kitlelerini açıkladı: Çocuklarınız için geliyoruz!

‘TALİMAT’ GİBİ İSTEKLER

Karşıt görüşün sansürlenmesi için adeta ‘talimat’ gibi ifadeler kullanan LGBT’liler şu isteklerde bulundu:

  • LGBT'lileri ve diğerlerini nefret, taciz ve yanlış ve hatalı bilgilendirmeden ve ayrıca LGBT ifadesinin bastırılmasından koruyan mevcut politikaları güçlendirin ve uygulayın.
     
  • Moderatörleri LGBT’li kullanıcıların ihtiyaçları konusunda eğitin ve tüm dillere, kültürel bağlamlara ve bölgelere göre moderatörlük yapın.
     
  • İçerik denetimi, topluluk yönergeleri, hizmet şartları politikası uygulaması, algoritma tasarımları ve uygulama raporları konusunda şeffaf olun.
     
  • Gizlilik ihlallerini durdurun, veri gizliliğine saygı gösterin. Platformlar, topladıkları ve sakladıkları veri miktarını azaltmalı ve içerik önermek için güçlü algoritmaların kullanımı da dahil olmak üzere, hedefli gözetim reklamcılığı uygulamasına son vermelidir.
     
  • Sivil söylemi teşvik edin ve kullanıcı davranışına ilişkin beklentileri proaktif olarak iletin.

İsveç’ten Türkiye’ye sinsi operasyon! Arkamızdan hançerliyorİsveç’ten Türkiye’ye sinsi operasyon! Arkamızdan hançerliyor

SÖZDE BİR ENDEKS YAYIMLADILAR

Sözde ‘sosyal medya güvenlik endeksi’ yayımladı. Sosyal medya platformlarını kendilerince puanlayan LGBT’liler, son zamanlarda eşcinsel propagandaya karşı tavır takınan Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’ı "en tehlikeli platform" olarak niteledi.

İşte o sözde puanlama:

  • Instagram: %63
     
  • Facebook: %61
     
  • TikTok: %57
     
  • Youtube: %54
     
  • Twitter: %33

Avrupa'da LGBT dayatmasına karşı aileler tepkisini gösterdi! Avrupa'da LGBT dayatmasına karşı aileler tepkisini gösterdi!

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 89
  • Ali Haydar 9 ay önce Şikayet Et
    Sapkınlar elbette helak olacaklar. Lut kavmi Semut kavmi gibi bize düşen onlarla savaşmaktır.
    Cevapla
  • Vatansever07 9 ay önce Şikayet Et
    Bunların kendilerini savunabilecekleri, haklı hiçbir argümanları yok. O yüzden kendilerinden olmayanları bir şekilde susturarak büyümeye çalışıyorlar. Batı ülkelerinde durum daha vahim. İnsanlar yasalarla susturulmuş durumda. Turkiyede de 6284'ün bir adım sonrası buydu. Yani yasalarla susturulmaktı. Ama başaramadılar. Lütfen toplum olarak bunlara karşı topyekûn savaşalım....
    Cevapla
  • net 9 ay önce Şikayet Et
    yakında eşcinsellerle normal insanlar arasında küresel bir savaş çıkacak tüm dünyada Küreselcilerin amaçladığı bu belkide
    Cevapla
  • Sivaslı 9 ay önce Şikayet Et
    Laikliğe yemin edilen ülkede olur böyle şeyler
    Cevapla
  • cano 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet Kanun Cikaracak Hangi Sirket yada kisiler Para Desdegi yapiyorsa Paralarina El Koyacak Ve Ve lgbt Derneklerini Kökden Kapadacak Adi ne Olursa Olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!