Tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı! Kilit kavşakta son durum

9 günlük Kurban Bayramı sebebiyle memleketlerine ve tatil bölgelerine giden tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. İstanbul sınırında araç kuyrukları zaman zaman 4 kilometreyi buldu.

GİRİŞ 01.07.2023 14:27 GÜNCELLEME 01.07.2023 16:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı tatilinde memleketlerine ve tatil bölgelerine gidenlerin geri dönüş yolculukları başladı. Tatilciler, Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı mevkinde İstanbul yönüne hafif trafik yoğunluğu oluşturdu ancak ulaşım aksamadı. Ankara yönünde ise herhangi bir yoğunluk yaşanmıyor.

Güzergahta görev alan polis ekipleri, sürücüleri aşırı hız ve emniyet kemeri konusunda uyardı. Yoğunluğun bu akşam saatlerinde artması ve yarın da devam etmesi bekleniyor. 

TATİLİ MARMARİS'TE GEÇİRENLER YOLA ÇIKMAYA BAŞLADI

Bayram tatili için geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren Muğla’nın Marmaris ilçesine 120 bin araç giriş yapmış bu sayının bir kısmının günü birlikçi bir kısmının da konaklama amacı ile geldiği belirtilmişti. Tatilin bitmesine az bir süre kala dönüş yolculuğu başladı. Masmavi denizi ve muhteşem koyları ile ülkenin en popüler turizm kentlerinden olan Marmaris’e Bayram tatil için gelenlerin dönüş yolculuğu başladı.

23 Haziran Cuma gününden itibaren günde ortalama 18 bin aracın girdiği Marmaris ve Datça ilçelerinde tatillerine arabaları ile gelenlerin büyük bir kısmını, büyükşehirlerden gelenler oluşturdu. İlçe merkezinde ve ilçe çıkışında yoğun birikmeler yaşanan trafikte geldikleri şehirlere dönmek isteyen tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı.

Bayram tatilini fırsat bilen tatilcilerin dönüş çilesi Tekirdağ-İstanbul karayolunda yoğunluğa neden oldu. 

TEKİRDAĞ'DA 4 KİLOMETRELİK KUYRUK

Kurban Bayramı tatilinde Trakya ve Çanakkale'nin tatil bölgelerine gidenler, İstanbul'a dönmeye başladı. Bayramın son günü, Tekirdağ'dan İstanbul yönüne doğru trafik oluştu. İstanbul'a sınır Marmaraereğlisi ilçesinde araç kuyruğu, zaman zaman 4 kilometreyi buldu. Polis ve jandarma tedbir alırken, emniyet şeridini kullanan sürücülere ceza kesildi.

KİLİT KAVŞAK'TA YOĞUNLUK

43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale'de, trafik yoğunluğu oluşturdu. Akıcı şekilde ilerleyen araç trafiği ise dron ile havadan görüntülendi.

Trafik yoğunluğunun daha çok Ankara-Samsun D 200 kara yolunda olduğu görüldü.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de yoğunluk karşısında almış olduğu tedbirlerle hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yoğunluğun olduğu bölgelerde trafik akışını rahatlatmaya çalışırken, sürücülere de dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerde ise drone denetimleri yapılıyor. Trafik yoğunluğunun yarın da devam etmesi bekleniyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN YOLA ÇIKANLARA UYARI

Kurban Bayramı’nın ardından dönüş yolculuklarına ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Lütfen trafik kurallarına uyalım, dikkatli olalım" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paylaşımında "9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sonuna yaklaştık. Artık dönüş yolculukları başladı. Lütfen trafik kurallarına uyalım, dikkatli olalım. "Sağ salim vardık" telefonunuzu bekleyen sevdiklerinize bayram acısı yaşatmayın! İhtiyacınız olduğu anda 112 Acil çağrı merkezimizi arayabilirsiniz" notuna yer verdi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Mizah 9 ay önce Şikayet Et
    Taşralılar dönüyor dönmeyin. İstanbullu gezemiyor kabus yeniden başlıyor.
    Cevapla
  • Suat 9 ay önce Şikayet Et
    Dönüş yolunda kimse ağlamasın kimse yok trafik çok sıkışık yok yollar yetersiz demesin ağlamasınlar açız açız diyenler geçinemiyoruz diyenler
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kırıkkaleye yapılan üst geçit binlerce araç için can damarı oldu
    Cevapla
  • Hangi pplis 9 ay önce Şikayet Et
    Allah versin 790 km de Bi tane polis aracı gördük oda İzmit'e dinlenme tesisinde çay iciyorlardi
    Cevapla
  • Boş yol 9 ay önce Şikayet Et
    Hic bir yerde kuyruk falan yok rahat rahat ortalama 100 km hızla gelebilirsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!