Hasene kurban ile milyonlarca mazlum ve mağdura ulaştı

Hasene Uluslararası İnsani Yardım Derneği, "Kurban ile kardeşlik sürsün" sloganıyla yürüttüğü kurban kampanyasıyla milyonlarca mazlum ve mağdura umut oldu.

Hasene kurban ile milyonlarca mazlum ve mağdura ulaştı
Hasene kurban ile milyonlarca mazlum ve mağdura ulaştı
GİRİŞ 04.07.2023 19:18 GÜNCELLEME 04.07.2023 19:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hasene Uluslararası İnsani Yardım Derneği, "Kurban ile kardeşlik sürsün" sloganıyla yürüttüğü kurban kampanyasıyla milyonlarca mazlum ve mağdura umut oldu.

YAKLAŞIK 2 MİLYON 400 BİN 309 AİLEYE ULAŞILDI

Kampanya, 95 ülke ve bölgede 450 gözlemcinin denetiminde gerçekleştirildi ve tam 252 bin 41 kurban hissesinin kesim ve dağıtımı gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 milyon 400 bin 390 aileye ulaşıldı ve mazlum ve mağdurların yüreğine dokunarak onlara yardım eli uzatıldı. Hasene, kardeşlik duygularını canlı tutmak ve insanlık değerlerini pekiştirmek adına yürüttüğü çalışmalarıyla, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine umut verdi.

'BU YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ UZATMAKTADIR'

Hasene Derneği Başkanı Bekir Altaş, kampanyayı değerlendirdi ve şu açıklamayı yaptı: "Kurban organizasyonlarının toplumsal gelir eşitsizliğini gidermedeki önemi büyüktür. Bu organizasyonlar, bağışçılarımızın vekaletleriyle gerçekleştirdiğimiz kurban kesimleri ve dağıtımları sayesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaktadır. Bu yardımlar, ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan insanlara ulaşarak onlara yeterli beslenme imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda, gelir dağılımında adaletin sağlanmasına katkıda bulunarak toplumsal eşitsizliklerin azaltılmasına yardımcı olmaktadır."

Altaş, kurban organizasyonlarının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu güçlendirdiğini de belirtti. Bu organizasyonların, Müslüman toplumlar arasında kardeşlik duygusunu pekiştirerek birlikte hareket etme kabiliyetini artırdığına dikkat çekti. Aynı zamanda, bu organizasyonların insanları bir araya getirerek sosyal bağları güçlendirdiğini ve toplulukları birbirine bağladığını vurguladı. 

Altaş, kampanyaya destek veren bağışçılara, gözlemcilere, gönüllülere ve temsilcilere teşekkürlerini iletti. 

 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • işte aydın 9 ay önce Şikayet Et
    Devam edin ki başa kakan muhannetler yardım etme fırsatı bile bulamasın. Yardım ettiği bile belli değilken yardım etmiş havasıyla hakaret eden insan dışı yaratıklar mide bulandırıyor. Allah yardımcınız olsun. Allah hepinizden razı olsun. İşte aydın, İşte insan! ABD'den buraya havlayana insan demeyiz.
    Cevapla
  • Kasım Ocak 9 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler, ALLAH C.C. yardımlaşmayı emreder.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 9 ay önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti