Terör örgütü PKK/YPG 2 günde 17 çocuğu kaçırdı

Terör örgütü PKK/YPG, Haseke ve Halep illerinde işgalinde tuttuğu bölgelerde son 2 günde 17 çocuğu zorla silah altına aldı.

Terör örgütü PKK/YPG 2 günde 17 çocuğu kaçırdı
Terör örgütü PKK/YPG 2 günde 17 çocuğu kaçırdı
GİRİŞ 08.07.2023 15:08 GÜNCELLEME 08.07.2023 15:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Son günlerde anayollarda ve özellikle de okulların önünde "kontrol noktaları" sayısını artıran terör örgütü, Haseke ve Halep illerinde yuvalandığı bölgelerde çocuk kaçırma eylemlerine hız verdi.

Dün Haseke il merkezinde lise son sınavı çıkışı 6 çocuğu kaçıran teröristler, bugün de Kamışlı ilçesinden 7 ve Halep'in Münbiç ilçesinden de 4 çocuğu ailesinden kopardı.

Böylece PKK/YPG son 2 günde 17 çocuğu zorla silah altına aldı.

Alıkonulan gençlerin Haseke'nin Malikiyye (Derik) ilçesine bağlı Han el-Cebel köyündeki sözde eğitim kamplarına götürüldüğü biliniyor.

2022'DE 1200 ÇOCUĞU KAÇIRARAK SİLAHLI KADROSUNA KATTI

BM'nin Ocak-Aralık 2022 dönemine ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda, terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 2022'de 1200'den fazla çocuğu asker olarak kullandığı açıklanmıştı.

Raporda, PKK'nın Suriye kolu SDG'nin 637 çocuğu, PKK/YPG ve SDG'ye bağlı yapılanmaların 633 çocuğu silahlı kadrosuna kattığı kaydedilmişti.

Raporda görüşlerine yer verilen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • hak 1 yıl önce Şikayet Et
    çocuklar kaçırılmadı aileleri verdi
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    demekki ,Hasake ve halepede girmemiz,orayada türk bayrağı dikmemiz, gerekiyor.
    Cevapla
  • m.s.e 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye sesleniyorum bütün parti1eri kapatın fıransaya imam göndermeyin ekmeğinden oluyorlar işit yetiştiriyor onları kovdukları anda ağlıyorlar
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransızca yazsaydın belki daha anlaşılır olurdu................
    Cevapla
  • m.s.e 1 yıl önce Şikayet Et
    kürt çe bilen insalara sesleniyorum fikriniz hangi örgütün üzerinde iseniz ister alim olsun Allah onaları afetmez onlarda onları refikidir
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk suriyeli çocukları kaçırıyor. çatılmalarda ölen çocukların ailesini türkiyeye düşman etmeye çalışıyor. pkknın terörist yapmaya çalıştığı gençler pkkyı içerden vurabilir gerekli yardım verilirse. abd pkk istanbula boşuna suriyeli terörist göndermedi. suriyelileri size karşı kışkırtıyoruz mesajı verdiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma saatlerinde zirveye oynuyor! Türkiye kaçıncı sırada?
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde