Kızılay'ın yeni başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu

Kızılay olağanüstü kongresinde Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı seçildi. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay'ın ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti.

GİRİŞ 09.07.2023 16:45 GÜNCELLEME 09.07.2023 17:06
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Türk Kızılay’da Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifasının ardından olağanüstü genel kurul kararı alındı. Ankara Etimesgut Yerleşkesi’nde bugün gerçekleşen Genel Kurul’da tek aday olarak başkanlık seçimine giren Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 155 yıllık Türk Kızılay tarihindeki ilk kadın başkan oldu.

İLK KADIN GENEL BAŞKAN

800 kadar delegenin oy kullandığı seçimde Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı olarak seçildi. 2015 yılında bu yana Türk Kızılay yönetim kurulunda bulunan ve Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, eski Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifasının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vekâlet ediyordu.

FATMA MERİÇ YILMAZ KİMDİR?

Fatma Yılmaz, Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevi ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini icra etmiştir.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniği’nde Eğitim Görevlisi olarak görev almaktadır. Bunların yanı sıra; TÜBİTAK BİDEP Danışma Kurulu Üyeliği, Sağlık Bakanlığı Tıbbi Laboratuar Bilim Kurulu Üyeliği ve IFCC C-NPU komisyonunda asil üyeliği de bulunmaktadır.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 128
  • hüseyin 9 ay önce Şikayet Et
    hayırlı olsun
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Allah Celle celalühü başarılı kılsın güzel işler yapmayı nasip eylesin
    Cevapla
  • Kul insan 9 ay önce Şikayet Et
    Allah cc mübarek eylesin. Allah cc için yaşayanlara selam olsun.
    Cevapla
  • Sivaslı 9 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu nasıl iştir Başkana kızıyoruz kan vemiyoruz Hoca,ya kızıyoruz camiye gitmiyoruz ibadet etmiyoruz fötöye kızdık (Allah belalarını versin)hayır hasanat etmiyoruz Kısacası uzatmayım insan ne yapmak istiyorsa onu yapıyor vesselam.
    Cevapla
  • Ayhan 9 ay önce Şikayet Et
    Görende kadının Durul İslam'da devlet yönettiğini zanneder. Alt tarafı bir kurum. o da hayır kurumu. Bizde sadece eleştiri var. icraat deyince herkes sesini keser ve ortadan kaybolur.
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İcraat? Ülkede adam kalmadı iş yapacak öyle mi? Bırak ben yapayım maaş da almam. Hayır işleri huzur haklı maaşlı mı yapılır. Gören de hayır işlerini de maaşla yaptırmak sünnet sanacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..