Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 2 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz atışı sonucu Piyade Sözleşmeli Er Hasan Taş ile Piyade Sözleşmeli Er Furkan Günergök'ün şehit olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 09.07.2023 20:39 GÜNCELLEME 10.07.2023 10:19
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

MSB'den yapılan açıklamada, harekat bölgesinde taciz ateşiyle ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Hasan Taş ve Furkan Günergök'ün, sevk edildikleri hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi.

Bakanlık şehit askerlerin haberini şöyle duyurdu:

"Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 9 Temmuz 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P.Söz. Er Hasan Taş ve P.Söz. Er Furkan Günergök ağır yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

ŞEHİT GÜNERGÖK'ÜN BABA EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Furkan Günergök'ün Bingöl'ün Ilıcalar beldesi İçpınar köyündeki babaevine Türk bayrağı asıldı.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Vali Ekinci'nin şehit Piyade Sözleşmeli Er Günergök'ün baba ocağına giderek ailenin acısını paylaştığı belirtilerek tüm millete başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Guaidoglu 9 ay önce Şikayet Et
    taciz ateşi> askerlik terimi > düşmanı rahatsız etmek için, ateşli silahlarla ona doğru zaman zaman açılan ateş. Yunus kardes okudum. Bu tacis atesi olmadan sihalar görmüyor mu bu cip leri? Olaydan sonra da mi görmüyor? Görüyorsa neden yerle bir edilmiyor?
    Cevapla
  • Mehmet DOĞAN 9 ay önce Şikayet Et
    Şehitlerimize ALLAH'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerim.
    Cevapla
  • Ertugrul Sariaslan 9 ay önce Şikayet Et
    Avrupa olsa böyle bir haberi abartili sekilde büyüterek verirdi. Bizimkiler asgari sekilde, bayagi bir hafifleterek gecmis haberi.
    Cevapla
  • neco 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin mekanları cennet olsun
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bunları şehit edenlerin sorumlusu Amerika'dır. Teröristlerin korucusu, eğitip donatan, hedef gösteren kendisidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar