Ümit Özdağ’ın Suriyeliler ile ilgili delilsiz iddiasına AK Parti'den sert tepki!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, “Bursa'dan Hatay’' 500 otobüs ile vatandaşlık alan Suriyelileri oy kullanmak için taşıyorlar” şeklinde yaptığı kanıtsız paylaşıma AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan sert tepki gösterdi.

Ümit Özdağ’ın Suriyeliler ile ilgili delilsiz iddiasına AK Parti'den sert tepki!
Ümit Özdağ’ın Suriyeliler ile ilgili delilsiz iddiasına AK Parti'den sert tepki!
GİRİŞ 10.07.2023 19:16 GÜNCELLEME 10.07.2023 23:45
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, Batı tarafından yıkıma uğratılan Suriye'deki zorlu iç savaş ortamında mevcut siyasetini sekteye uğratmak için sürekli sahte ve belgesiz açıklamalar yaparak toplumsal huzursuzluk oluşturmak isteyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ırkçılık temelinde kendi lehine kamuoyu oluşturmayı hedefliyor.

ÖZDAĞ'DAN KİRLİ YEREL SEÇİM ÇALIŞMASI

Özdağ, son olarak Twitter'daki hesabından iç savaş paranoyası yayıp hiçbir delil göstermeden gerilim ve korku pompaladı. Yerel seçimlerde dolaylı ve yuvarlak ifadelerle oy isteyen ve bunu yaparken de muhaliflerin ve ırkçıların sinir uçlarına atış yapan Zafer Partisi lideri, Viaport AVM’ye gittiğini ve bir kişinin yanına gelip seçimlerde Bursa’dan Hatay’a 500 otobüs ile vatandaşlık alan Suriyelileri oy kullanmak için taşıdıklarını söylediği öne sürdü.

CHP destekli Sözcü gazetesinin deprem nedeniyle tepkilerin odağında olan CHP'li Lütfü Savaş'ın kara propagandasına dayandırdığı (delilsiz) haberin de Özdağ tarafından paylaşılması dikkat çekti.

Paylaşımında sadece yazı dilini kullanan Özdağ, iddiasını destekleyen ne bir görsel, ne de duyumunu aldığını 3. şahıstan bir kanıt sundu.

DAVUT GÜRKAN SADECE BİR KANIT İSTİYOR: İSPAT EDİN SİZİNLE YÜZLEŞMEYE HAZIRIZ TABİİ YÜZÜNÜZ VARSA!

Söz konusu provokatif paylaşımı alıntılayan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise Özdağ'a sert tepki göstererek, "Bırakın 500 otobüsü, bir otobüsün gittiği iddiası bile doğru değildir" diyen Gürkan, "İspat edin biz sizinle her platformda yüzleşmeye hazırız, tabii yüzünüz varsa…!" yanıtını verdi.

ÖZDAĞ'DAN GENÇLERİ KANDIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Özdağ'ın iddiasını güçlendirmek için hızlıca yazılmış süsü verdiği yazım ve imlâ hatalarının bol olduğu paylaşımı dikkatlerden kaçmadı. 

Twitter'da kimin fonlandığı belli olmayan troller aracılığıyla etkileşim alan Özdağ, sosyal medya hesabından paylaştığı provokatif iddiasında şu ifadeleri kullandı:

"Sözcü’de bu haberi görmeden 10 dakika önce Viaport AVM’ye girdim. Saat erken olduğu için kimse yoktu. 1 kişi yanıma geldi. Kendisini tanıttı: Seçimlerde Bursa'dan Hatay'a 500 otobüs ile vatandaşlık alan Suriyelileri oy kullanmak için taşıdıklarını söyledi."

AK PARTİLİ GÜRKAN: BİRİLERİNİN VAZİFELENDİRDİĞİ ANLAŞILAN BU İSİMLER...

AK Partili Gürkan'ın, delilsiz siyaset yapan ve daha önce de benzer iddialarının sahte olduğu ortaya çıkan Özdağ'a yönelik ses getiren yanıtıysa şöyle:

"Siyasetçi dediğin elinde belge olmadan çıkıp açıklama yapmaz. Ama bu söylediğim dürüst siyaset yapanlar için geçerli!

Dezenformasyonu ve yalanı siyasetinin merkezine koyup ülke gündemini gerçek olmayan, hayal ürünü açıklamalarla, iftiralarla meşgul eden siyasetçiler için geçerli değil!

Siyaset sorumluluk gerektirir. Alışveriş merkezinde sözüm ona birinin söylediği iddia edilen bir ifadeyi sorgulamadan, herhangi bir belgeye dayandırmadan defalarca yapılan açıklamaların karşılığını Aziz Milletimiz sandıkta vermiştir! 

Ancak millet için değil, şahsi menfaatleri için siyaset yapanlar veya yaptıklarına bakınca birilerinin vazifelendirdiği anlaşılan bu isimler bundan da vazgeçmeyecektir. Onlar yalanlarına devam etsinler, biz de gerçekleri yüzlerine vurmayı sürdüreceğiz. 

Bırakın 500 otobüsü, bir otobüsün gittiği iddiası bile doğru değildir. Bir tane otobüsün bahsedildiği şekilde gönderildiğini ispat edin biz sizinle her platformda yüzleşmeye hazırız, tabii yüzünüz varsa…!"

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • Sır çözüldü 9 ay önce Şikayet Et
    Ey ümit Özdağ ey kemal kasetdaroğlu ile 6+ bilmem kaçlı masa! Sizin yapacağınız muhalefetin ve sizin yönettiğiniz partinizin ben ta içine tüküreyim! Millet akaryakıta motorine mazota gıdalara sebze meyve vb gibi ürünlere yapılan zamların derdinde siz hala onun bunun koltuğunun yok mültecilermiş yok Khklılarmış yok demokrasiymiş bilmem neresinin derdindesiniz!
    Cevapla
  • Aksi ihtiyar 9 ay önce Şikayet Et
    Allah aşkına! Biraz perhizli olun. Kimsenin dilini tutamazsınız. Ama Yüzünde Allahın nurundan eser olmayanların resmini de yayınlama zorunda değilsiniz. Biz de resmini vermediniz diye gücenmeyiz.
    Cevapla
  • Özgür biri 9 ay önce Şikayet Et
    Bu Ümit mıdır nedir hicmi bir musluman evladı yok şunun kafasını kırıp dilini koparacak fazla ötüyor ama bu horozdeyil tavuk.
    Cevapla
  • kamal 9 ay önce Şikayet Et
    ümit sen bir göçmensin ve göçmenler memleketlerine gitsin diyorsun. bavulunu topla istenmiyorsun
    Cevapla
  • Abc 9 ay önce Şikayet Et
    Kilis'te öyle Suriyeli türk vatandaşından fazla belediye başknlığı seçiminde aday olsalar Suriyeli başkan adayı kazanır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı