İstanbul metrobüslerinde 'klima' krizi! Vatandaşların tepkisini çekti!

Isınan havalarla İstanbul'da metrobüs sorunu ayrı bir boyuta taşındı. Çalışmayan ya da yetersiz soğutma yapan klimalar vatandaşların tepkisini çekiyor.

GİRİŞ 12.07.2023 17:43 GÜNCELLEME 12.07.2023 17:45
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

İstanbul'da her gün yaklaşık 1 milyon kişi işe, okula ya da seyahat için bir yere giderken şehrin ulaşım ağının bir parçası olan metrobüsleri kullanıyor.

Bu toplu ulaşım aracını tercih eden birçok vatandaş son zamanlarda klimaların çalışmadığından şikayet ediyor. Bu durumun kendilerini çok zorladığını belirten vatandaşlar, yaz koşullarında metrobüslerin havasız ve içerisinde durulamayacak kadar sıcak olması nedeniyle yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını bekliyor.

Kliması çalışmayan veya yeterli soğutma yapmayan araçlarda bazı yolcuların ellerindeki yelpaze ve gazetelerle kendilerini serinletmeye çalıştıkları bazılarının ise terlerini peçete ya da kıyafetleriyle sildikleri görülüyor.

Vatandaşlardan Necdet Kaynak, bu sorunu gidermeleri için AA muhabiri aracılığıyla yetkililere çağrıda bulundu.

Yıllardır metrobüs kullandığını dile getiren Kaynak, "Son zamanlarda klimaların çalışmaması ve üst geçitlerdeki asansörlerin arızalanması sorunu ne zaman bitecek? Sadece bir defa değil, çoğu zaman kliması çalışmayan metrobüse denk geliyoruz." dedi.

"BU ŞEKİLDE YOLCUKUK YAPMAK ÇOK ZOR" 

İsmail Öger ise araçlardaki klima sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, "Kliması çalışmayan metrobüslere acil müdahale edilmeli. Havalar çok sıcak. Bu şekilde yolculuk yapmak çok zor." diye konuştu.

Başka bir yolcu da günümüz şartlarında metropol olan İstanbul'da bu tür sorunların yaşanmasının çok üzücü olduğunu kaydetti.

SEYİR HALİNDE MOTORU YANMIŞTI

Araçlardaki klimaların motoru zorlamasından endişe eden şoförler de çaresiz.

İki gün önce de Okmeydanı mevkisinde seyir halinde olan bir metrobüsün motor kısmında yangın çıkmış, bir süre sonra da alevler aracın arka koltuklarının altından yükselmeye başlamıştı.

Şoförü uyararak aracın durmasını sağlayan yolcular, metrobüsü hızlıca boşaltmıştı.

Metrobüsteki alevlere yangın söndürme tüpüyle müdahale edildi. Yangın tamamen söndürüldü.

Araçtaki yangın ve yolcuların yaşadığı korku, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bakırköy'de ise seyir halindeyken motor kısmından dumanlar yükselen bir başka metrobüs için tahliye kararı verilmişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 141
  • İlahi Adalet 9 ay önce Şikayet Et
    Adam gibi hizmet edenlere oyumu vereceğime, sırf değişiklik olsun mantığıyla, onlara oy vereceğime tuvalet terliğine oyumu veririm diyenler.. Lütfen itiraz etmesin.. İtiraz hakkınızı oyunuzla zaten yaptınız.. Sonuç ortada..
    Cevapla
  • abdullah 23 9 ay önce Şikayet Et
    daha bu bir şey değil su sorunu başlarsa istanbullu imamoğlu farkını görecek.hizmet adın bir çivi çakmayan birini, hizmetleri çok olan birine tercih ettik belamızı bulduk.geçmiş olsun. 2024 yerel seçimlerinde yeniden seçeriz çünkü halk buna layık.
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    siz daha kötüsünü de seçersiniz
    Cevapla
  • Vatandas 9 ay önce Şikayet Et
    Ben dahada Imamoğlu diyenlere hiç acımıyorum artık. Kandırıldık bahanesine de sığınamazlar . Sadece kurunun yanında yaşta yanıyor, onlara acıyorum .
    Cevapla
  • hsyn 9 ay önce Şikayet Et
    Terörist yandaşlarını serinletmeye çalışıyorsa demekki.. Fakkaat yapraklar bile alkışlıyor istanbullu sıcaktan yanmış çok mu be yaa...
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 9 ay önce Şikayet Et
    İstanbul 4 yılda harabeye dönmüş. Aynı karakter cumhurbaşkanlığını istiyor. Yetişin patates soğan bitmeden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"