Doğduğundan beri ağlayan bebeğin vücudundan çıkan şey şoke etti!

Iğdır’da 2 ay önce doğum yapan Özlem Gökdere, oğlunun sürekli ağlamasının sebebini oğlunun altını değiştirirken fark etti, Adem bebeğin sürekli ağlamasının altında vücudundaki enjektör iğnesi çıktı.

GİRİŞ 12.07.2023 23:52 GÜNCELLEME 13.07.2023 10:19
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Iğdır’da 2 ay önce 3. çocuğuna doğum yapan Özlem Gökdere, doğum sonrası Adem ismini verdiği oğlunun bütün kontrollerini yaparak hastaneden taburcu oldu. Çocuğun sürekli ağlamasına “gazı var, bebektir” diyen anne durumu pek umursamadı.

BEBEĞİN BACAĞINDAN 4 SANTİMLİK İĞNE PARÇASI ÇIKTI

Günler geçtikçe çocuğun huzursuzluğunun arttığını gören anne Özlem ve baba Ümit Gökdere çocuklarını her ne kadar hastaneye götürselerdi herhangi bir olumsuzluk çıkmadı. Adem bebeğin annesi bir gün oğluna banyo yaptırırken bebeğin arka bacak kısmında bir kızarıklık fark etti. Anne kızarıklığı böcek ısırığı sansa da daha sonraki gün çocuğun altını değiştirirken kızarıklığın olduğu yerde bir demir parçası fark etti. Ucu çıkmış demiri inceleyen anne demiri çekerek bebeğin bacağına saplanmış halde bulunan yaklaşık 4 santimlik iğne parçasıyla karşılaştı. Yaşadıkları durum karşısında şok olan aile hemen çocuklarını hastaneye götürdüler. Hastanede yapılan tahlillerde vücutta başka bir şey çıkmayınca Adem bebeğin 2 ay boyunca enjektör iğnesi ile yaşadığı ve sürekli ağlamasının da sebebinin bu olduğu ortaya çıktı. Hastanede kendilerine iğnenin dışarıdan çocuğun vücuduna girdiğini söylendiğini belirten yetkililere kızan aile hukuk mücadelesi başlattı.

'DOKTORLAR SİZ YAPMIŞSINIZ, YAKINLARINIZ BATIRMIŞTIR DEDİ'

Çocuğun iki ay boyunca sürekli ağladığını belirten anne Özlem Gökdere, “2 ay önce Iğdır Devlet Hastanesi'nde doğum yaptım. Büyük ihtimal ile bu iğne unutulması doğumda oldu. Çünkü çocuk 2 aydır tamamıyla huzursuz hani sürekli kucakta hani sürekli emzirerek durduruyoruz. Biz bebektir diye umursamıyorduk, gazı vardır, sancısı vardır ne bileyim uykusuzdur, şudur budur diyerek bilemiyorduk. Çünkü çocuğun vücudunda hiçbir şey yoktu. Çocuğa banyo yaptığımda bacağının arkasında kızarıklık gördüm. Sinek ısırmış ya da böcek yemiştir dedik, o gün umursamadık. Ertesi gün otururken altını değiştirdiğimizde orayı açtığımda pantolonu kanlar içinde gördüm. Vücudundan iğnenin ucu çıkmıştı. Bir demir parçası zannettim, elimizde çektik çıkarttık ki enjektör iğnesi çıktı. Zaten o anda şok geçirdik ne yapacağımızı bilemedik. Apar topar çocuğu hastaneye götürdük. Acilde gerekli kan almalar, ultrason, röntgen falan çekildi. Çok şükür Allah'ın mucizesi diyoruz biz buna çıkmayabilirdi de. İçinde de kalabilirdi. Herhangi bir yara bere iz, yoktu. Bundan sonra ödem oluşmuş bacağında, dokuda küçük bir hasar oluşmuş. Küçük bir şeyle atlattık, çok büyük şeyler de olabilirdi. Gerekli başvurumuzu yaptık davamızı açtık ilgilenmesini istiyorum. Daha büyük şeyler başımıza gelebilirdi. Acile gittiğimizde doktorlar işte yok siz yapmışsınız yok yakınlarınız batırmıştır parka götürmüşsünüzdür falan filan saçma sapan şeyler söylediler. Hani olmuş ama üstünü örtüyorlar. Diyebilirlerdi hata olmuş, elinden kaçmıştır. Anlayışla karşılardık ama öyle yapmadılar. Aksine kendilerini savunmaya çalıştılar. Bakalım hayırlısıyla davanın sonuçlanmasını istiyoruz. İnşallah başka çocukların başına gelmez. Benim çocuğum olağanüstü bir şekilde kurtuldu, başka çocukların, annelerin başına gelmemesini istiyoruz. İğne tamamı ile çıktı. Gerekli tahlilleri yaptık. Pazartesi günü Erzurum'a gideceğiz gerekli kontrolleri yaptıracağım. İnşallah sonuçlar da güzel çıkar.”

'DOĞDUĞUNDAN BERİ AĞLIYORDU'

“İğne vücudundayken hiç durmuyordu, diyorum ya sürekli ağlıyordu. Ya kucakta gezdiriyorduk ya da emziriyorduk, yatırıyorduk. Yattıktan 5 dakika sonra yine kalkıyordu. Yani gece gündüz hiç huzuru yoktu. 2 ay sonra uyuduğunun farkına vardık, çocuk rahatladı biz de rahatladık” dedi.

'TAMAMIYLA BİR ŞOK YAŞADIK'

Baba Ümit Gökdere, yetkililerin durum ile ilgilenmesini istediği söyleyerek, “Bu 3. çocuğumuz oldu. Diğer iki çocuğumuz da hiç böyle bir şey yaşamadık yani çocuk sürekli ağlıyor, sürekli rahatsızdı. Biz bebektir diye üstüne çok düşmedik ama gördüğümüz o iğneden sonra tamamıyla bir şok yaşadık. Olayla ilgili gerekli davamızı açtık, bununla yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Vatan Evladı 9 ay önce Şikayet Et
    Ya Bebeğin kangren olduğunu düşünün !. Hata şurda annesi iğneyi görünce direk hastaneye gidip orada çıkartılsa idi! Yine de Bebeğe zarar vermeden çıkartılmış! İğnenin orada iki ay mı yoksa yeni mi battığı belli olur! Kimse kimseyi suçlamasın Şayet Sağlık Kurumu suçlu ise cezasını çekmeli! Aile böyle bir şeye yeltenmesi düşünülmesi dâhi düşünmek doğru değildir
    Cevapla
  • Vanli 9 ay önce Şikayet Et
    Nasıl ana babasınız siz? Batan ine iki ay orda dursaydı illaki şişme kızarıklık birşeyler olurdu ve siz bunu fark etmeyecek kadar ilgisiz olduğunuz için önce size ceza kesmeli mahkeme. Dört santimlik inenin yeni doğmuş çocuğun vücudunda iki ay kalması demek bence çocuğun ve sizin iki ay boyunca doğru düzgün uyumadan hastane yollarında olmanız demek olurdu.
    Cevapla
  • cumhurun avukatı 9 ay önce Şikayet Et
    Maalesef pandemiden sonra sağlık çalışanlarının çoğu sağlık çalışmayanları olmaya çalışıyor. banada kaza geçirmem sebebiyle yattığım hastanede adeta işkence yapıldı ve kötü davranıldı. Ayrıca damar yolunu yanlış taktılar. Bir çok hastanede de nasıl olsa devlet memuruyuz dokunulmazlığımız var diye ve sanki maaşlarını alamıyormuş gibi işlerini yüksünerek yapıyorlardı.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 9 ay önce Şikayet Et
    Doktorların verdiği cevap manidar siz veya akrabalarınız batrmıştır ! İnanılır gibi değil doktorlar fırsat bulduğunda grev yapmaya bilgi almak isteyen vatandaşı azarlamayı bilir. Yaptıkları hatalarda ciddi yaptırımlar maddi ceza hükümler olsa bakın bakalım o zaman bu gibi söylemler edebilirlermi?
    Cevapla
  • hhüseyin 9 ay önce Şikayet Et
    Numuneyi kaybetmeyip hemen davacı olsunlar. Aynı iğneden mutlaka o hastanede kullanılmıştır. Satınalma raporları önemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?