Son Dakika: AYM'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerine iptal!

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline karar verdi.

Son Dakika: AYM'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerine iptal!
Son Dakika: AYM'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerine iptal!
GİRİŞ 13.07.2023 16:33 GÜNCELLEME 14.07.2023 08:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi (AYM), 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda bazı maddelerin iptaliyle ilgili yapılan başvuruyu karar bağladı. AYM, altı maddeyi iptal etti. İptal edilen altı madde içerisinde şunlar yer aldı:

“Aday öğretmenlerin Adaylık Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucu mesleğe atanması, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na bahanesiz olarak katılmayanlar ile bu program sonunda Adaylık Değerlendirme Komisyonunca yapılan değerlendirmede başarısız olanların atanamayacağına ilişkin hükümler yer aldı. Öğretmenlerin adaylık sürecinde yetiştirilmelerine esas Aday Öğretmen Yetiştirme Programı ve Adaylık Değerlendirme Komisyonunun oluşumu ile aday öğretmenlik sürecine ilişkin diğer usul ve esasların yönetmelikle düzenlenmesi ile öğretmenlik mesleği kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin usul ve esasların yönetmelikle düzenlenmesine ilişkin hükümler de iptal edildi.”

Anayasa Mahkemesi ayrıca, “Kanun'un 6. maddesinin 1 numaralı fıkrasının b bendinde yer alan uzman öğretmenlere yönelik "mesleki gelişim alanlarında uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları tamamlamış olan" ifadesi ile aynı Kanun'un 6. maddesinin 2 numaralı fıkrasında yer alan başöğretmenlere yönelik "ve mesleki gelişim alanlarında başöğretmenlik için öngörülen çalışmaları tamamlayanlar" ibaresinin iptaline karar verdi.

Gerekçeli karar ise ilerleyen günlerde yazılacak.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi varsa hükümet ve meclis neden var hükümet ve meclis varsa anayasa mahkemesi neden var
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    1-uzmanlık için zaman kısıtlaması kaldırılmış mı ben mi öyle okudum 2- Başöğretmenlik için yeterlilik kriterleri kaldırılmış okudum. yanlışsam düzeltin.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    AYM, ülkenin yararına bu güne kadar hangi olumlu karar verdi?
    Cevapla
  • Orhan 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kararlar neden geç veriliyor.
    Cevapla
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    Bu arada ciğerim öğretmenlik meslek kanunu'nun tamamı iptal edilmedi. Sanki tamamı iptal edilmiş gibi havalara girmişsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!