15 Temmuz'un 7'nci yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü selalar, 15 Temmuz Cumartesi günü Türkiye genelindeki camilerden yeniden yükselecek.

15 Temmuz'un 7'nci yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak
15 Temmuz'un 7'nci yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak
GİRİŞ 13.07.2023 19:17 GÜNCELLEME 13.07.2023 19:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başkanlığın, Türkiye genelinde, ihanet çetesi FETÖ karşısında Çanakkale ruhuyla bir direniş ve diriliş öyküsü yazan milletin aziz hatırası muhafaza edilmek üzere etkinlik ve faaliyetler düzenleneceği aktarıldı.

Başkanlığın 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye genelindeki tüm camii ve Kur’an kurslarında hatm-i şerifler okunarak, duaları 15 Temmuz’da icra edilecek programlarda yapılacak. Ayrıca 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü öğle namazı öncesi tüm camilerde, şehitlerin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim tilavet edilip, mevlid-i şerifler okunacak.

Ankara’da ise aynı saatlerde Beştepe Millet Camii’nde öğle namazı sonrası şehitler için "Mevlit Programı" düzenlenecek ve Diyanet TV’den de canlı yayınlanacak.

14 Temmuz’da cuma namazında ise tüm camilerde "Din İstismarıyla Mücadele ve 15 Temmuz Ruhu"nu ele alan hutbe okunacak.

GENÇLER BİLİNÇLENDİRİLECEK

Etkinlikler kapsamında gençlere yönelik de faaliyetler gerçekleştirilecek. Buna göre gençlik koordinatörleri ve manevi danışmanlar marifetiyle Türkiye genelindeki diyanet gençlik hizmet alanlarında gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik "Din İstismarıyla Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu sohbet, çevrim içi ve yüz yüze söyleşi, Kur’an tilaveti, dua ve benzeri toplam 1.615 faaliyet gerçekleştirilecek.

Öte yandan 15 Temmuz programlarının icra edileceği bütün meydanlarda Kur’an ziyafeti, ilahiler ve dualar yapılacak ve bu kapsamda binden fazla faaliyet gerçekleştirilecek.

SELALAR OKUNACAK 

15 Temmuz Cumartesi gününü 16 Temmuz Pazar gününe bağlayan gece 00.13’te Türkiye genelindeki camilerin hepsinde eş zamanlı selalar okunacak. Ayrıca merkez camiler ve 15 Temmuz programlarının icra edileceği yerlere yakın olan camiler sabah namazına kadar açık tutulacak ve bütün camilerin minarelerinin ışıkları yakılacak.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 2
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    Laikciler kıl olur şimdi bu programlara. En azından Atatürk anıtlarıa çelenk koyma töreni de yapsaydiniz.
    Cevapla
  • Safa 9 ay önce Şikayet Et
    Sala yerine tekbir getirilmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!