15 Temmuz şehidi olan babasının cebinden şehit olma duaları çıktı

15 Temmuz gecesi babası ve eşi şehit, iki kız kardeşi gazi olan Bilge Gürs, "Babam şehit olduğunda cebinden şehit olmak için okunan dualar çıktı. Cumhurbaşkanımız bize şehitlerimizin emaneti." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz şehidi olan babasının cebinden şehit olma duaları çıktı
15 Temmuz şehidi olan babasının cebinden şehit olma duaları çıktı
GİRİŞ 13.07.2023 19:40 GÜNCELLEME 13.07.2023 19:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde eşi ve babası şehit, iki kardeşi de gazi olan Bilge Gürs, kendisi gibi şehit ailelerinin yaralarını sarmak için Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı oldu. O gece Bilge Gürs'ün babası Necati Sayın (63), eşi Fazıl Gürs (34) ile kız kardeşleri Ayşegül (30) ve Ülkü Sayın (39) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa indi. Genelkurmay Başkanlığı önüne giden aile üyeleri, FETÖ'cü hainlerin tankı üzerlerine sürmesi üzerine köprüden düştü. Ayşegül Sayın köprüde asılı kaldı, ancak bacağı parçalandı. Bilge Gürs oradaki vatandaşlardan birinin, eşinin telefonuyla kendisini arayıp haber vermesiyle hastaneye koştu. Babası o gün şehit olurken eşi iki gün sonra hayatını kaybetti. İki kız kardeşine ise gazilik nasip oldu. 15 Temmuz'un üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen öfkesinin ve acısının hâlâ taze olduğunu belirten Bilge Gürs şunları söyledi:

"BUNDAN BÜYÜK ONUR VE GURUR OLUR MU?"

"Şehitlerimiz "15 Temmuz destanı kahramanları", onlar ise "1 dolara satılanlar" olarak anılacak. Ne mutlu bana ki hem şehit kızı, hem şehit eşi hem de 2 gazinin ablasıyım. Çok şükür ki Rabbim bana 4 şeref madalyası birden verdi. Bundan büyük onur ve gurur olur mu?

NECATİ SAYIN'IN CEBİNDEN ÇIKAN ŞEHİT OLMA DULARI

Babam şehit olduğunda cebinden şehit olmak için okunan dualar çıktı. Cumhurbaşkanımız bize şehitlerimizin emaneti. Her daim arkasındayız ve duacısıyız. Kadınlara, çocuklara, silahsızlara ve sivil halka karşı ateş açılmaz. Onlarda o bile kalmamıştı. Kendilerini bir dolara satan bir grup düşünün; insan bile denmez onlara.

"LİDERİMİZLE GURUR DUYUYORUM"

15 Temmuz'u anlatmak için büyükelçiliğin daveti üzerine 2021'de ABD'ye gittim. Konferansın olacağı gün New York Times Meydanı'nda gezerken orada dev ekranda şehitlerimizin fotoğraflarının geçtiğini gördüm. Ayrıca ekranda İngilizce olarak "Türkiye geçilmez" yazıyordu. Kız kardeşimle iki saat ona baktık. Liderimizle gurur duyuyorum."

KAYNAK: SABAH

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Halim 9 ay önce Şikayet Et
    Reis hepimiz Vatan nöbetindeyiz. Canımız kanımız malımız Vatana feda olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.
    Cevapla
  • Akif 9 ay önce Şikayet Et
    Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Gazilerinize sağlık ve afiyet versin. Bizde 7 24 vatanımızı korumak için hazırız. Ölürsek şehidiz kalırsak gazi 2 side başımız gözümüz üstüne. Vatanımıza göz dikenin yeri kabristandır. Ya devlet başa ya kuzgun leşe.
    Cevapla
  • M.S. 9 ay önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin. Hainlere de türlü türlü hak ettiklerini versin inşaALLAH.
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    İnşallah bu olaylar unutulmaz hainlerin çanakçıları bugün makam mevki alarak hala yaşamaya çalışıyorlar fırsat verme reis.olan hep garibana oluyor mecliste hiç mi yoktu bu şerefsiLerden
    Cevapla
  • Fatih... 9 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah. NASİP EYLE YAARABB..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...