Ümraniye'de 15 Temmuz’un 7'nci yıl dönümünde anma töreni düzenlendi

15 Temmuz'un 7'inci yıl dönümünde Ümraniye'de anma etkinliği düzenlendi. Programda hayatını kaybeden şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu dualar edildi ve 15 Temmuz’da yaşananlar hazırlanan video ile izletildi

GİRİŞ 15.07.2023 10:29 GÜNCELLEME 15.07.2023 11:17

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’nci yıl dönümünde Ümraniye Millet Bahçesi’nde şehitleri anma etkinliği gerçekleştirildi. Darbe girişiminde 8 şehit ve 114 gazi veren Ümraniye'de şehit ve gazi aileleri için yemekli bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Abdülaziz Aydın, şehit, gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘TÜRKİYE’NİN İKİ KIRMIZI ÇİZGİSİ VAR; PKK VE FETÖ’

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım programda yaptığı konuşmada, “Gazilerimiz ve şehitlerimiz çok önemli. Siz aileleri hepimizin başının tacısınız. Bu ülkenin bunu yaşaması gerekiyormuş. Cumhurbaşkanımızın bir söylemiyle yaşlısından kadınına, erkeğinden, çocuğuna herkes sokağa indi. Ben o gece arkadaşımın babasının cenazesi için Gümüşhane’ye gitmiştim.

Uçaktan indiğimde saat 22.00’ydi ve o zaman öğrendim. O geceyi Cenab-ı Hak bir daha yaşatmasın. Ne mutlu, şehit ve gazi olanlara, biz olamadık ama sabaha kadar sokaktaydık. En son da Cumhurbaşkanımız ile havalimanında bulunduk. Çok şükür, Allah bir daha kardeş kanı dökülmesine ve böyle olaylara fırsat vermesin. Türkiye’nin iki kırmızı çizgisi var, bir PKK, iki FETÖ terör örgütü. Bunlara karşı uyanık olmalıyız, bu vatanı hiçbir zaman ezdirmemeliyiz. Vatan ve bayrak olmazsa hiçbir şey olmaz. Dinimizi yaşayıp yüceltmezsek, devletimiz olmazsa hiçbir şey olmaz. Suriye’de Irak’ta Libya’da insanların çektiklerini gördük. Onun için birlikte olmalıyız, bir olmalıyız. Şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum, Vefat edenlerin ailelerine ve çocuklarına sabır diliyorum. Biz devlet ve belediye ve kaymakamlık olarak sizin emrinizdeyiz. Her zaman beraberiz. Bir dahaki toplantılarımızda lütfen hep beraber ve birlikte olalım. Bu ruhu birlikte yaşayalım" dedi. 

KAYNAK: DHA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz