Kocaeli'de 138 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Kocaeli'de 138 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'na getirilen düzensiz göçmenler, güvenlik noktasından geçirildikten sonra Afganistan Hava Yolları'na ait uçakla ülkelerine gönderildi.

GİRİŞ 16.07.2023 10:24 GÜNCELLEME 16.07.2023 12:08
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Kocaeli'de yakalanan 138 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

Ülke genelinde sürdürülen düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamında güvenlik güçlerince Kocaeli ve bölge illerinde yakalanıp Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğü Gündoğdu Geri Gönderme Merkezine teslim edilen 138 Afganistan uyruklu düzensiz göçmenin işlemleri tamamlandı.

Sınır dışı işlemi için Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'na getirilen düzensiz göçmenler, kolluk birimlerinin gözetiminde güvenlik noktasından geçirildikten sonra Afganistan Hava Yolları'na ait uçakla ülkelerine gönderildi.

Kocaeli'den yılbaşından bu yana charter seferiyle sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 2 bin 668'e, 2017'den bu yana ise 18 bin 95'e ulaştı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53
  • isimsiz 9 ay önce Şikayet Et
    vatan hainlerinide bi gönderseler biryerlere iyi olacak Türkiyenin ilerki yillardaki milli güvenlik sorunu
    Cevapla
  • Atilla Hann 9 ay önce Şikayet Et
    Reis Allah aşkına acaba oy alamacayım diye bunlar girişleri göz mü yumdun adamlar nerdeyse nufusun 1/4 yaklaştı seçimde sırf bunun yüzünden kaybedeceksin bence hatayı güneyi akdenizi alıp abd it[r]raile avrupaya vermesinler Tanju özcan kimse olamadı
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    hepsi hepsi
    Cevapla
  • Rıza 9 ay önce Şikayet Et
    Ülkenin en büyük sorunu olma yolunda hızla gelişen bir durum. Yakında bir çok suç örgütü organizasyonu göreceğiz. Ve beka meselemizin yeni mazereti doğuyor...
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ederim. Bu kadarini hic kimse oneremezdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın