Haber7'nin acı günü: Safiye Nur son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi geçirerek vefat eden çalışma arkadaşımız Safiye Nur Saydan'ı son yolculuğuna uğurladık. Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazına Nur'un ailesi, Kanal7 Medya Grubu yönetimi, Nur'un mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı.

GİRİŞ 17.07.2023 12:34 GÜNCELLEME 18.07.2023 14:50
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış
İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciun...

Çalışma arkadaşımız, Haber7 Editörü Safiye Nur Saydan, kalp krizi geçirerek vefat etti. 

Önceki akşam evinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan Nur, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve dün sabah 07.35'te Hakk'ın rahmetine kavuştu.
 

Nur, henüz 25 yaşındaydı. 4 aylık hamileydi, anne olmayı bekliyordu... 

Nur'un cenazesi dün Şakirin Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Cenazeye Kanal 7 Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Ülke TV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, mesai arkadaşları, ailesi ve yakınları katıldı.

Kanal 7 Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, "Çok çok üzgünüz. Ani bir durum, genç yaşta kardeşimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun.  Eşine, anne babasına ve bütün yakınlarına Rabbim sabırlar versin.  Gönüllerine ferahlık versin. Bütün Kanal7 ailesinin de başı sağ olsun. Rabbim bu tür ani ve genç ölümlerden hepimizi korusun" dedi. 

Ülke TV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik ise, "Safiye Nur kızımız Haber7'nin çok değerli bir elemanıydı. Allah rahmet etsin. Kanal7 Medya Grubu'na arkadaşlarımıza baş sağlığı diliyorum.  Ailesine, eşine baş sağlığı diliyorum.  Makamı cennet olsun. Yakınlarına da Rabbim sabırlar versin" diye konuştu.

Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman ise, "Rabbim yanına çekti. Gerçekten çok hanımefendi, güzel, çalışkan bir kardeşimizdi. Allah yakınlarına sabır versin.  Özellikle anne babasına ve eşine. Eşi hem Nur hanımı kaybetti. Hem de evladını kaybetti.  O nedenle gerçekten cenaze yakınlarının ve bizlerin acısı büyük.  Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin.  Kızımızı ve doğacak evladını da bizlere şefaatçi kılsın.  Allah'ım rahmetiyle muamele eylesin. Bütün Kanal7 ve Haber7 ailesinin de başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ise, "Haber7'nin en acı günlerinden birini yaşıyoruz.  İlk defa Haber7'den bir kişi aramızdan bu şekilde ayrılıyor.  Bu gerçekten büyük bir acı, tarifi mümkün olmayan bir acı.  Ansızın gelen bir vefat haberi. Hepimizi inanılmaz derecede duygulandırdı. Büyük bir acıya gark etti.  Rabbimizden geleni kabul etmek boynumuzun borcu.  Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de, "Yeryüzündeki büyün canlılar fanidir" bizler de faniyiz. Safiye kardeşimiz de faniydi. Bugün aramızdan ayrılıyor.  Safiye kardeşimiz, çok ince ruhlu, edepli, hanımefendi kardeşimizdi. Kimseyi incitmezdi, incitmekten imtina ederdi. Çok kısa süre önce aramıza katılmasına rağmen, arkadaşları tarafından inanılmaz sevindi. Ama ansızın aramızdan çekip, gitti.  Daha 25 yaşındaydı. Kısa bir süre sonra bebeğini kucağına almayı hayal ediyordu. Rabbim mekanını cennet etsin.  Ailesine ve eşi Hakan'a çok sabırlar diliyorum. Dayanılmaz bir acı yaşıyor.  Babas ve annesi de büyük bir acı yaşıyor. Bütün ekibimizin başı sağ olsun. Safiye Nur ekiple yeme yediğimiz zaman, yemek duasını hep o yaopmak isterdi. "Osman abi yemek duası yapmayacak mıyız?" diye sorduğunda, "Olur mu Safiyei buyur başla sen yap bakalım" derdim. Sonrasında duayı, "Rabbim bizlere, Kur-an-ı Kerim okumayı nasip et" derdi.  Safiye için bugün Kur'an-ı Kerim okuyacağız.  Dualar edeceğiz. Hayırla yad edeceğiz.  Elimizden gelen başka bir şey yok. Biz de bu şekilde hatırasını yad edeceğiz hayırla anacağız." dedi. 

Kanal7 İnsan Kaynakları Müdürü Nevzat Özkan ise, "Böyle anlarda kelimeler anlamsız kalıyor. Çok gençti. İyi bir arkadaşımızdı. Mekanı cennet olsun.  Yakınlarına, ailesine sabırlar diliyorum. Üzgünüz." ifadelerini kullandı. 

 

Kanal7 Medya Grubu olarak arkadaşımız Nur'a Allah'tan rahmet; kıymetli eşi Hakan'a, değerli anne babasına, sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyoruz...

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'DAN TAZİYE PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden çalışma arkadaşımız Safiye Nur Soydan'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı paylaştı.

Başkan Altun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Haber 7 Editörü Safiye Nur Saydan Hanımefendi’ye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Kanal 7 Medya Grubu’na başsağlığı diliyorum.

Mekânı cennet olsun.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç:

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin:

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık:

AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık:

AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük: 

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı: 

AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt: 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan: 

AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş:

Esenler Belediye Başkanı - İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu: 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner:

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta:

AK Parti MKYK Üyesi Emre Ete: 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu: 

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü:

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir: 

AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu:

Anadolu Yayıncılar Derneği:

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği:

Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay:

Medya Platformu:

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan:

AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz:

BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hakan Kol:

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet:

Radyo Programcısı Umut Öztürk: 

Gazeteci Yazar Bayram Zilan:

Radyo-TV Program Sunucusu Ayşe Güler Alaca:

TV Programcısı Asuman Uğur:

Haber7 Yazarı Ferman Karaçam:

BESYAD Başkanı Kerem Balyemez:

Kanal7 Medya Grubu olarak, bu acılı günümüzde desteğini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Müesser İsabetli 8 ay önce Şikayet Et
    Güler yüzlü can öğrencimin vefatı bizi derinden üzmüştür. Her zaman hocasını arayan, hocam CV'mde sizi yazabilir miyim"diyerek şahsımı onurlandıran, naif Safiye Nur'umu artık her gün dilim varmasana dualarımda anıyorum. Mekânı cennet olsun.
    Cevapla
  • keamu 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin,...
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • ümit 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
    Cevapla
  • Hakan 9 ay önce Şikayet Et
    Rabbimiz Rahmet eylesin,Cennetinin en güzel yerlerine evladı ile beraber koysun, Peygamber Efendimiz'e komşu eylesin.Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"