İHH’dan Sudan’a 15 konteynerlik yardım malzemesi

İHH, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmaların 15 Nisan'dan bu yana devam ettiği Sudan’a yönelik yardımlarına devam ediyor.

İHH’dan Sudan’a 15 konteynerlik yardım malzemesi
İHH’dan Sudan’a 15 konteynerlik yardım malzemesi
GİRİŞ 19.07.2023 14:57 GÜNCELLEME 19.07.2023 15:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sudan’da yaşanan karışıklık sebebiyle ülkenin birçok bölgesinde gıda, su, ilaç ve yakıt sıkıntısı ciddi boyutları ulaştı. Ülkede zaman zaman ateşkes ilanları yapılsa da, çatışmalar sona ermedi. Gelinen durumda, ülkede 2,8 milyon kişi yerlerinden edildi. Ulaşım maliyetlerinin hızla arttığı Sudan’da, halkın güvenli bölgelere ulaşması da gittikçe zorlaşıyor. Son raporlara göre 46 milyon nüfuslu ülkede 25 milyon kişi yardıma ihtiyaç duyuyor.

Yaşanan iç çatışmaların ardından ülkede çeşitli yardım çalışmalarında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, Haziran ayında ülkeye yönelik “Rotamız Sudan Yükümüz İyilik” sloganıyla büyük kapsamlı bir acil yardım çalışması başlattı.



Sudan’ın çeşitli bölgelerinde dağıtılacak

İHH, yardım kampanyasının ilk etabında gıda, hijyen ve battaniyeden oluşan 15 konteyner yardım malzemesini ülkeye gönderdi. Deniz yoluyla ülkeye gönderilen yardım malzemeleri, ülkenin çeşitli bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Vakfın ülkedeki sivillere yönelik insani yardım çalışmaları devam ediyor.



Destek olmak için

Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine İHH aracılığıyla destek olmak için, SUDAN yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL bağışta bulunulabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına, açıklama kısmına SUDAN yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • ismet 9 ay önce Şikayet Et
    bu sudanla kim uğraşıyo
    Cevapla
  • mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    IHH candır! Deprem bölgesi ve türki cumhuriyetlere bir sürü yardım yaptı ve hala yapıyor. Bilmeyen bir de çamur atıyor, yazık ...
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Enflasyondan dolay halkımızın çoğu yardıma muhtaç durumda. Önce bir onlara el atın, onlara yardım edin. Mesela emeklilere bir yardım edin.
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Kendi garibanın yardim et. Once
    Cevapla
  • mmed 9 ay önce Şikayet Et
    açlıktan ölüyorlar bilader, bizde de nimete alışma hastalığı var şükür yok. Senin bi oturuşta yediğin ile sudan da bir köy doyar
    Cevapla
  • şanlı 63 9 ay önce Şikayet Et
    bence ta oralara gönderileceğine şu an türkiyede ona muhtaç binlerce aile var çok uzağa gitmeye gerek yok madem durumu düzgün olan verdi gariban dolu ülkemiz bilmem anlatabildimmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!