Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de: Mısır'a atanan isim belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, bazı büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Mısır Büyükelçiliği'ne, önemli bir dış politika kariyeri olan Salih Mutlu Şen getirildi.

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de: Mısır'a atanan isim belli oldu
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de: Mısır'a atanan isim belli oldu
GİRİŞ 22.07.2023 07:14 GÜNCELLEME 22.07.2023 09:08

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Paraguay Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Kül, Fransa Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Yunus Demirer, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Nevzat Uyanık, Mısır Arap Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Salih Mutlu Şen, İspanya Krallığı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Nüket Küçükel Ezberci, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Muhammet Mücahit Küçükyılmaz atandı.

SALİH MUTLU ŞEN KİMDİR?

1964 yılında Emirdağ'da doğan Salih Mutlu Şen, ilköğretimini Emirdağ'da tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte Eskişehir'e taşındı. Eskişehir Anadolu Lisesi'ni 1983 yılında bitirdi. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Şen, 1991'de London School of Economics'te Siyasal Bilimler alanında yüksek lisansını tamamladı.

1992 yılında Dışişleri Bakanlığı'na giren Şen, 2008-2012 yılları arasında Cidde Başkonsolosluğu, 2012-2014 yılları arasında ise elçi unvanı ile Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev yaptı.

2014 yılında Dışişleri Bakanlığı Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı'nda daire başkanı, 2014-2015 yılları arasında ise Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı olan Şen, 24 Temmuz 2015-Ocak 2020 tarihleri arasında Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı nezdindeki Daimi Temsilciliği görevini yürüttü.

Evli ve 1 çocuk babası olan, İngilizce ve Farsça bilen Şen, Dış Politika Danışma Kurulu üyesi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro