Emeklilere ek zam yapılacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için önemli açıklamalarda bulundu. Memura ve asgari ücrete yapılan zammın ardından emekliler de kök maaşlarında artış bekliyor. Peki emekliye ek zam yapılacak mı?

Emeklilere ek zam yapılacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar?
Emeklilere ek zam yapılacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar?
GİRİŞ 30.07.2023 15:41 GÜNCELLEME 30.07.2023 15:47
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Milyonlarca emekli Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalara kilitlendi. Erdoğan, asgari ücretli ve emekli maaşlarıyla ilgili de "Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız’’ dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşı ile ilgili açıklamaları…

Kabine Toplantısı- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

ERDOĞAN'IN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulundu. Emeklilere yönelik önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

''Asgari Ücret ve Emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Ek bütçede deprem bölgesinin kalkınmasını sağlayacak projelere verdik. Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz. Milletimizin serinkanlı olarak bize güvenmelerine ve ülkelerinin geleceğine sahip çıkmayı istiyorum''.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ŞUAN NE KADAR?

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre SSK, Bağ-Kur emeklileri yılın ikinci yarısında maaşlarını yüzde 19.77 oranında zamlı alacaklardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarında da ek olarak iyileştirme yapılacağını açıkladı. Emeklilere uygulanacak refah payı Meclis’te görüşülen torba yasaya dahil edildi.

Buna göre SSK ve Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri yüzde 25 zam alacak.

Ancak en düşük emekli aylığında artış yapılmayacak.

Temmuz ayındaki yüzde 25’lik zam kök maaşlara uygulanacak. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselten düzenleme sonrasında aradaki fark Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

2023’ün ocak ayında 5 bin 517 lira emekli aylığı alan bir emeklinin maaşı, nisan ayında alınan kararla 7 bin 500 liraya yükselmişti.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 84
  • seyyah 9 ay önce Şikayet Et
    özel sektörde asgari çalışan ve asgari ücretten emekli milyonlarca fakülte mezunu var . memurların dillerine verdiği biz üniversite mezunuyuz kibri (herkes içindeğil tabi ,istisnalar var ) ifadeleri yersizdir. özel sektörde ne zor şartlarda çalışp emekli olanları düşünmek icabeder. maaşları 7.500
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Biz memurlar olarak 2. EYT istiyoruz. 9 Eylül 1999 sonrası için yaş haddi olan 55 e takılmak istemiyoruz. Bağkur ve SSK lılar 44 yaş ve 4-5 bin günlerde emekli oluyor. Bizede kademeli yaş emeklilik bekliyoruz.
    Cevapla
  • hıdır diker 9 ay önce Şikayet Et
    reis verdiğin zam bizleri memnun etmesede bir bildiğin var diyorum ben yinede senin yanındayım oyumda canımda sana feda olsun hiç olmazsa vatan hainileri yok başımızda.
    Cevapla
  • Fakirullah 9 ay önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 9 ay önce Şikayet Et
    Doların bu kadar arttığı ve vergilerle gelen zamlara emekliler yıl sonunu getirmesi mümkün değil yüzde 25 emeklilerin büyük kısmına fazla fark gelmemiş gelenlere en fazla 3000 tl gelmiş olabilir. Bizler milletvekili maaşları almıyoruz . Yıl sonuna kadar en az 4 bin 5 bin seyyalen fark verilse belki dayanma güç olurdu.
    Cevapla
  • Yüksel 9 ay önce Şikayet Et
    Beyefendinin iki dudağı arasında kaldı gariban guraba emekli aylığı ne acı durum... 7500 ₺ artsınmı armasınmı, ne Adalet ne acı durum! Gercekten işin vahametini göremiyorlar... Gözleri var görmez kulakları var işitme, kalpleri katılaşmış adete... Beyler 147 000 ₺ millet vekili aylığı değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!