Türkiye'den, BM'nin Kur'an-ı Kerim kararına ilişkin açıklama!

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun kutsal kitaplara yönelik şiddet eyleminin uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirmesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Türkiye'den, BM'nin Kur'an-ı Kerim kararına ilişkin açıklama!
Türkiye'den, BM'nin Kur'an-ı Kerim kararına ilişkin açıklama!
GİRİŞ 26.07.2023 18:43 GÜNCELLEME 26.07.2023 18:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'in başta İsveç olmak üzere, Danimarka ve Hollanda'da polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları "Uluslararası Hukukun İhlali" olarak değerlendirmesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BM Genel Kurulu’nun 25 Temmuz 2023 tarihinde kutsal kitaplara yönelik her türlü şiddet eylemini uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendiren, ülkemizin de ortak sunucusu olduğu kararı kabul etmesini memnuniyetle karşılıyoruz.

Karar, son dönemde İsveç, Danimarka ve Hollanda’da polis koruması altında kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’i yakma eylemlerine izin verilmesi karşısında önem taşımaktadır.

Milyarlarca Müslümanı rencide eden bu tür nefret suçlarına karşı uluslararası toplumun kararlılıkla ortak hareket etmesi elzemdir.

Türkiye, İslam karşıtlığıyla mücadelede üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edecektir.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Mustafa Akın 9 ay önce Şikayet Et
    Fransa yandı akıllanmadılar. Yakında bütün Avrupa yanacak. Bekleyin görün.
    Cevapla
  • Tr yerli 9 ay önce Şikayet Et
    Yani devlet izin vermez verirse desteklersin savaş sebebi olur
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    adamlar, müslüman ülkelerde kendi kitaplarına özgürlük için Kuran yakma operasyonu gerçekleştirdiler. hadi şimdi boğuşun durun
    Cevapla
  • Mehmed 9 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın kelamını yakan her şahıs için tutuklama kararı çıkarılsın, alimlerimiz de katli vaciptir fetvasını versin, bize bu yakışır, o şahısların belki sülalesinden birinin bile yolu Türkiye'den geçmeyebilir ama en azından alalım bu kararı.
    Cevapla
  • Çermik 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ders vermek için ekonomik ve askeri olarak güçlü olmak lazım. Oyun büyük biz yalnızız ülkenin potansiyeli ABD ab yi karşımıza almaya yetmiyor malesef kahramanlıklar filmde oluyor ben zazayım vururm kırarım diyen doslar var ancak tek zamda fedakarlık yapamıyorlar bayragım için ölmeye hazırım benim için ekonominin önemi yok ancak ülke artık yoldan çıktı para para para başka söz y
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler