Muğla'daki Köy Muhtarlarından Termik Santral Açıklaması

Muğla'nın Milas ilçesindeki bazı köy muhtarları, Yeniköy Termik Santrali'ne yakın bir bölgede basın açıklaması yaparak santrallerin bölge halkı için önemine dikkat çekti.

Muğla'daki Köy Muhtarlarından Termik Santral Açıklaması
Muğla'daki Köy Muhtarlarından Termik Santral Açıklaması
GİRİŞ 27.07.2023 10:58 GÜNCELLEME 27.07.2023 11:58

Muğla'nın Milas ilçesindeki bazı köylerin muhtarları, Yeniköy Termik Santrali'ne yakın bir bölgede basın açıklaması yaptı.

Bağdamları mevkisinde bir araya gelen muhtarlar adına açıklamayı Yoğunoluk Köyü Muhtarı İsa Gezer okudu.

Yaklaşık 40 yıldır santrallerle birlikte yaşadıklarını belirten Gezer, zeytin yetiştirdiklerini, toprağı işlediklerini, hayvancılık yaptıklarını ve üretilen enerjiden faydalandıklarını söyledi.

Santrallerin sadece enerji üretimi açısından değil bölge ekonomisi açısından önem taşıdığını dile getiren Gezer, "Bölgemiz turizmle öne çıkıyor ve şu son günlerde bölgede yaşanan elektrik kesintileri bize enerjinin turizm için de ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Santralde çalışan binlerce kişinin çok büyük bir bölümü bu köylerin insanı. Milaslı binlerce aile santralden geçimini sağlıyor. Liseyi bitiren, üniversiteyi bitiren çocuklarımız ilçelerine, köylerine dönüp burada çalışıyor." diye konuştu.

Santrallerin bölge halkı için önemine dikkati çeken Gezer, "Buraya yılda bir kez tatil için gelen insanlar geleceğimizle ilgili kararlar vermeye çalışıyorlar. Kameraların karşısına geçip Milas köylüsü gibi görünmek için başlarına yemeni bağlayan bu insanları tanıyor ve bizden olmadıklarını biliyoruz." dedi.

Köylerde yaşayanların büyük bir kısmının geçimini santral sayesinde sağladığını ifade eden Gezer sözlerini şöyle tamamladı:

"Toprak da bizim orman da bizim santral de. Toprağı işleminin önemini bildiğimiz gibi ülkenin enerjiye ihtiyacı olduğunu da biliyoruz. Bir yandan tarımla uğraşırken bir yandan da ailemizden en az bir kişi santralde çalışıyor. Yüzlerce insanımız santralden emekli olmuş, emekli maaşıyla rahatça geçiniyor. Santraller sayesinde köylerimizden büyük şehirlere göç etmek zorunda kalmıyoruz. Doğduğumuz büyüdüğümüz topraklarda ailemizle hayatımızı sürdürüyoruz. Yani diyeceğimiz o ki biz bu bölgenin insanıyız, burada yaşıyoruz ve burayı en iyi biz biliyoruz. Kimse dışarıdan gelip bize ahkam kesmesin, şov yapmasın. Madenciliği de tarımı da biz yapıyoruz."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim