Yeniden Refah Partili Bekin'den İslamofobi tepkisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, BMGK'daki kutsal kitaplara yönelik karara, " İslamofobi yaklaşımlı politikalara bir an önce son verecek tedbirlerin alınması gerekmektedir." dedi.

GİRİŞ 27.07.2023 12:08 GÜNCELLEME 27.07.2023 13:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda (BMGK), kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan karar tasarısının kabul edilmesini önemsediklerini, bu konuda caydırıcı önlemlerin alınmasını zaruri gördüklerini söyledi.

Bekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in büyük çabası sonucu, BMGK tarafından alınan kararla kutsal kitaplara yönelik şiddetin uluslararası hukukun ihlali olarak tanımlanmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

BM tarafından İsrail'e yönelik benzer kararlar alınmasına rağmen İsrail'in işgale devam ettiğine, Filistinlilere karşı insan hakları ihlallerini sürdürdüğüne dikkati çeken Bekin, "İsrail'i sadece kınamakla kalınması onu daha çok cesaretlendirmekte, daha büyük eylemlere sevk etmektedir." dedi.

Müslüman karşıtlığı yaklaşımlı politikalara karşı daha somut adımların atılmasını beklediklerini kaydeden Bekin, "Batıda Müslümanların karşı karşıya kaldıkları ötekileştirme ve ırk ayrımcılığının ortaya çıkardığı İslamofobi yaklaşımlı politikalara bir an önce son verecek tedbirlerin alınması gerekmektedir." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • selim ileri 9 ay önce Şikayet Et
    suriyeli alçak işgalciler yüzünden Allah muhafaza biz müslüman Türkler de neredeyse islamofobi olmak üzereyiz. Allah muhafaza!!!
    Cevapla
  • AKHİLAL 9 ay önce Şikayet Et
    Milli Görüşün temsilcisi Yeniden Refah Partisi
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    BM tüm kutsal kitaplara dokunulmazlık getirdi. Yakında sokaklarda incil satmaya başlarlar. hemde para vererek
    Cevapla
  • selam 9 ay önce Şikayet Et
    Doğru tespitlerde bulunmuş ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz
    Cevapla
  • seyyid 9 ay önce Şikayet Et
    Bekin; İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Farsça, Sırpça-Hırvatça bilmektedir.
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    orda ne işi var o zaman?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray-Sivasspor! CANLI
Ankara’da şoke eden görüntü! Taksi durağını pompalı tüfekle delik deşik etti