Son dakika: Esenyurt'taki saldırganların tamamı yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı olaya ilişkin şüphelilerin tamamının yakalandığını bildirdi.

GİRİŞ 31.07.2023 18:57 GÜNCELLEME 01.08.2023 09:57
Bu Habere 264 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı olaya ilişkin aranan son 2 şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün de yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, "Olayın şüphelilerinden M.Ö ve S.Ö'den sonra T.Ö. ve A.Ö de yakalandı. Olayla ilgili şüphelilerin tamamı gözaltında." bilgisini paylaştı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI İNCELENDİ

Bu konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında bulunan 35 bin 368 hesabın incelendiğini de açıklayan Bakan Yerlikaya, bunların 9 bin 220'sinin "bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesap", 5 bin 136'sının FETÖ, 2 bin 898'inin ise PKK bağlantılı hesap olduğunu belirtti.

Yerlikaya, "Olumsuz algı oluşturmak için boşuna çabalamayın. Güvenlik güçlerimiz toplum düzenini bozanları, suç işleyenleri hukuk önüne çıkartmaya kararlıdır. Suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız devam edecektir." ifadelerini kullandı.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Güzelyurt Mahallesi'nde 28 Temmuz'da meydana gelen olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor. Başsavcılık bu kapsamda, olayla ilgili hazırlık soruşturması tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesini talep etti. Söz konusu talebi değerlendiren Büyükçekmece 3. Sulh Ceza Hakimliği, bahsi geçen olayla ilgili hazırlık soruşturması sonuçlanıncaya kadar kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla yazılı, görsel ve internet ortamında faaliyet gösteren medyada, sosyal medya ile her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yasaklanmasına hükmetti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 264
  • reşat sev 9 ay önce Şikayet Et
    yeni sağlam bir anayasa lazım boşluklardan faydalanmayacakları suçu işleyen cezasını da çekmelidir
    Cevapla
  • Zakariya 9 ay önce Şikayet Et
    Ha yayın yasağı geldiğine göre arka kapıdan salarlar tiplere bakıyorum da Türk demeye bin şahit ister demet bile Yunan gavuru DJ ye gittiğine göre Avrupa Araplar burdan vuruyor Türk kadınlarından çocuk yaparak ne idüğü belirsiz toplum yaratmak nede olsa para onlarda mafyavari işler bunlar
    Cevapla
  • adil 9 ay önce Şikayet Et
    içeride en kısa zamanda poşetlenmeniz dileğiyle çakallar
    Cevapla
  • Sercan 9 ay önce Şikayet Et
    Böle katiller toplum içerisinde asla yaşamamalı. Nasılki başkasının çocuğunu öldürüyolarsa. Devletimizde kısas olarak yapanların hepsini idam etmeli
    Cevapla
  • Deniz 9 ay önce Şikayet Et
    Hırsızın hiçmi günahı yok
    Cevapla
  • Hakkı Doğrusöyler 9 ay önce Şikayet Et
    Bekleyin... Adli kontrol şartıyla salıverilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan duyurdu! Gürcistan ile anlaşma sağlandı! Tüm dünyaya Filistin çağrısı
Kassam Tugayları paylaştı! İsrail tankları havaya uçuruldu: 12 asker öldü, 12 yaralı