TSK'da bir ilk! Amiralliğe terfi eden Gökçen Fırat tarihe geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını imzaladı. Yeni komuta kademenin belli olmasıyla birlikte TSK'da bir ilk yaşandı.

GİRİŞ 03.08.2023 18:53 GÜNCELLEME 04.08.2023 10:29
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Genelkurmay Personel Başkanı Tümgeneral Orhan Gürdal tarafından takdim edilen Şura kararlarını imzalaması sırasında, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da hazır bulundu.

YAŞ kararları açıklandı: Metin Gürak yeni Genelkurmay Başkanı olduYAŞ kararları açıklandı: Metin Gürak yeni Genelkurmay Başkanı oldu

TSK'DA BİR İLK!

Yeni komuta kademenin belli olmasıyla birlikte TSK'da bir ilk yaşandı.

YAŞ kararları kapsamında bu sene ilk defa Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir kadın albay bir üst rütbeye terfi ettirildi, Deniz Kuvvetlerinde Kurmay Albay Gökçen Fırat tuğamiralliğe yükseltilerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir ilke imza atıldı.

Gökçen Fırat kimdir ve kaç yaşındadır? Gökçen Fırat evli mi? BiyografisiGökçen Fırat kimdir ve kaç yaşındadır? Gökçen Fırat evli mi? Biyografisi

Metin Gürak kimdir ve aslen nerelidir? Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'ın bilinmeyen hayatı...Metin Gürak kimdir ve aslen nerelidir? Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'ın bilinmeyen hayatı...



GÖKÇEN FIRAT KİMDİR?

İstanbul'da 1977'de doğan Fırat, 1998'de Deniz Harp Okulundan mezun oldu. 1998-2017 yıllarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli birliklerinde görev yapan Fırat, TCG Yavuz fırkateyninde Sualtı Silahları Subaylığı ve Denizaltı Savunma Harbi Subaylığı görevlerini yaptı. Fırat, 2003-2005 yıllarında Deniz Harp Okulu öğrencilerinin donanma görevlerine hazırlandığı eğitim gemilerinden TCG Eğitim Bot-2'de Türkiye'nin ilk kadın gemi komutanı olarak görev aldı.

Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı karargahlarında da çeşitli görevleri üstlenen Fırat, Norveç'teki SACT Müşterek Harp Merkezi'nin ardından geçen sene İngiltere'deki MC Northwood Deniz Komutanlığına görevlendirildi.

YAŞ kapsamında orgeneralliğe yükseltilen isimlerin arasında Milli Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Korgeneral İrfan Özsert de yer aldı. İlk sıradan orgeneralliğe terfi eden Özsert, Bakanlığın savunma ve güvenlik politikalarının oluşturulması, uluslararası güvenlik kurumları ile ilişkilerin düzenlenmesi ve son dönemdeki sınır ötesinde terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen harekatların planlanması, sevk ve idaresinde görevli önemli isimlerin arasında yer aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: ALLAH'TAN MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına ilişkin paylaşım yaptı.

Erdoğan paylaşımında, "Yüksek Askeri Şura kararlarının kahraman ordumuz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemize eşsiz hizmetlerde bulunan tüm komutanlarımıza şükranlarımı sunuyor, yeni görev tevdi edilenlere Allah'tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YAŞ kararlarını imzaladığı ana ilişkin fotoğraflar da yer aldı.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Ah Osmanlı 8 ay önce Şikayet Et
    Ok yaydan çıktı ve kıyamete doğru gidiliyor..İnsanların çoğu hak ve hakikatten ayrıldığı için kim gelirse gelsin son felakete gider..Adam gibi adamlar kalmayınca adam gibi kadınlar başa getirilir..Yazık çok yazık,mahvolup gidiyor ülkemiz..nerede Osman gaziler,orhan gaziler.nerede Fatih sultanlar..İşte bunun yüzünden müslümanlara ve kitabına saldırıyorlar da bizler hiç bir şey yapamıyoruz
    Cevapla
  • Korkmaz 8 ay önce Şikayet Et
    Kurdun dişiside kurttur.
    Cevapla
  • Can01 8 ay önce Şikayet Et
    Vatanımıza Milletimize Hayırlı Olsun.
    Cevapla
  • ADALET 8 ay önce Şikayet Et
    Genel kurmay başkanlığı Musa paşanın hakkıydı
    Cevapla
  • yorumcu 8 ay önce Şikayet Et
    İlla aykırı bir şey yapacak. Hedef dikkatleri toplamak. Ama asla asıl sorunlardan bahsetmemek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!