İstanbul Valisi Gül'den net açıklama: Sokak hayvanı diye bir şey yoktur!

İstanbul Valisi Gül, son dönemde artan köpek saldırılarıyla ilgili konuştu. Gül, "Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanlar sahipli olacak" diyen Gül, "Ben çok seviyorum, sokaklarda dolaşsınlar' deme lüksümüz yok" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 05.08.2023 15:25 GÜNCELLEME 05.08.2023 17:04
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

İstanbul Valisi Davut Gül, medya temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltının ardından Vali Gül, medya temsilcilerinden İstanbul ile ilgili gelen soruları yanıtladı.

Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’ndeki programa; İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İl Göç Müdürü Fatih Ayna ile medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“BASIN MENSUPLARIMIZ İLE İSTANBUL’UMUZ İÇİN ORTAKLAŞA ÇALIŞACAĞIZ”

Konuşmasının başında İstanbul’un yönetiminde basın mensupları ile ortak çalışılacağına değinen Vali Gül, “Doğru bilgiden yanlış karar ve haber çıkmaz. Sizler, bizleri doğru olarak bilgilendirdiğinizde biz doğru kararlar alacağız. Bizler ise size doğru bilgi verdiğimizde sizler doğru haberler yapacaksınız. Birlikte iş yapma kültürüne inanan birisiyim. Basın mensuplarımız başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile İstanbul’umuz için ortaklaşa çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“MİLLETE HİZMETKÂR OLDUĞUMUZUN FARKINDA OLACAĞIZ”

Çalışma anlayışında adil olacağını belirten Vali Gül, “Valilikler, devletimizin temsilcisidir. Çalışma süremizde adil olacağız ve kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Millete hizmetkâr olduğumuzun farkında olarak milletimizin daima yanında olacağız.” dedi.

“İSTANBUL’DA SUÇ ORANLARINDA YÜZDE 11 AZALMA VAR”

İlimizdeki asayiş çalışmalarına değinen Vali Gül, “İstanbul, dünyanın en güvenli şehirlerinden bir tanesi. Suç oranlarına baktığımızda son 3-4 senede ciddi bir düşüş var, bu oran ise yüzde 11. İstanbul’umuzda 60 bine yaklaşan emniyet ve kamu görevlisi mesaisinin başında. Faili meçhul kalan bir olay yok. İstanbul’un güvenliği benden ve bütün mesai arkadaşlarımızdan daha önemli. Esenyurt’a özel baktığımızda suçlar geçen seneye oranla yüzde 9 düştü. Sayın İçişleri Bakanımızın talimatı ile illegal gruplarla sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

“GÖÇ POLİTİKAMIZ, MERHAMET VE ADALET EKSENLİ”

Yürütülen düzensiz göçle mücadele çalışmalarını ifade eden Vali Gül, “İstanbul, bir dünya kenti. Güvenlik güçlerimizin kayıt kontrolünde kayıt dışı gözükenler ve suç işleyenler ile mücadele ediyoruz. Bunlar, kendi ülkelerine geri gönderiliyorlar. Göç politikamız, merhamet ve adalet eksenli. Kimsenin başı boş dolaşmasına müsaade etmeyeceğiz. İnşallah düzensiz göç, birkaç yıl içinde İstanbul’un gündeminden çıkacak. Göçmen politikamızı ucuz iş gücü üzerine kurarsak çok büyük bir yanlış yaparız.” şeklinde konuştu.

“TAKSİLERİN ULAŞILABİLİR VE EKONOMİK OLMASI GEREKİYOR”

Taksi ve motosiklet başta olmak üzere trafik meselesine de değinen Vali Gül, “Taksilerin ulaşılabilir ve ekonomik olması gerekiyor. Bunun için ortak bir çözüm yolu oluşturmamız lazım. Belediyenin olabildiğince raylı sistemler başta olmak üzere toplu taşımanın önünü açabileceği sistemler geliştirmesi lazım. Toplu taşımanın konforunun artması lazım. Kayıt dışı motosiklet meselesini gündemimizden çıkartacağız. Bunları denetleyen özel motosikletli ekiplerimiz çalışmalarına devam edecek.” dedi.

“İSTANBUL’DA DEPREM RİSKİ OLAN HİÇBİR OKULUMUZ YOK”

Deprem çalışmalarını dile getiren Vali Gül, “Okullarımızın yüzde 97’si ya depreme dayanıklı hale getirildi ya da sıfırdan yapıldı. Milli Eğitime ait İstanbul’da deprem riski olan hiçbir okulumuz yok. İstanbul’da riskli olan ve faaliyette olan bir hastanemiz yok. Afet anlayışımız şu; ‘Herkes güvende olmadan kimse güvende olmaz’. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ‘Yarısı Sizden, Yarısı Bizden’ kampanyası çok değerli. Vatandaşın depremle ilgili dönüşüm çalışmalarına hazırlıklı olması lazım.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUK DİLENCİ MESELESİNİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARACAĞIZ”

Son olarak eğitim ve sokak hayvanları meselelerine de değinen Vali Gül, “Eğitimde İstanbul’da bin tane hayırsever arıyoruz. Ortaokulu bitirdikten sonra herhangi bir çocuk Mesleki Eğitim Merkezlerine gittiğinde haftanın 1 günü burada teori eğitim görecek, diğer günler iş yerinde pratik yapacak. Çocuğumuz meslek lisesi diplomasına kavuşmuş olacak ve öğrencimizin bir mesleği olacak. Bu sayede çocuk dilenci meselesini gündemimizden çıkaracağız. Dilencilik meselesinde ekonomik sebepleri ortadan kalkmış ama bu devam ediyorsa çocuklarımız koruma altına alınacak. Yabancılar ise sınır dışı edilecek. Belediyeler ve hayvanseverlerin görevlerini yerine getirmesi ile sahipsiz hayvan sorunu ortadan kalkacak.” ifadelerinde bulundu.

"HOŞ GÖRELİM' DEME LÜKSÜMÜZ YOK"

Gül "Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanlar sahipli olacak. Sevenler hayvanları sahiplenecek. 'Ben çok seviyorum, sokaklarda dolaşsınlar'; insanlara zarar verince 'olabilir, hoş görelim' deme lüksümüz yok" dedi.

Başıboş köpek sorunu öyle bir noktaya geldi ki... Son rakamlar şoke etti!Başıboş köpek sorunu öyle bir noktaya geldi ki... Son rakamlar şoke etti!

YUSUF KENAN TOPCU: RUHATSIZ SİLAHLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, “Yaptığımız düzenli kontrollerde ruhsatsız silah ele geçiriliyor. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.” dedi.

ZAFER AKTAŞ: SUÇ AYDINLATMA ORANI YÜZDE 92

İstanbul’da suç oranlarının düştüğünü ifade eden İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, “İstanbul’da güvenliğini sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu an da suç aydınlatma oranı yüzde 92. Esenyurt’ta suç oranlarında ciddi bir düşüş var.” şeklinde konuştu.

COŞKUN YILMAZ: İSTANBUL’A GELEN TURİST SAYISINDA 1 MİLYON 600 BİN ARTIŞ VAR

İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, "2022’de 16 milyon turist ilimizi ziyaret etti. İstanbul’a 2023 yılının ilk 6 ayında gelen turist sayısında 1 milyon 600 bin bir artış var.”  ifadelerini kullandı.

Program, medya temsilcileri ile hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 169
  • MMK 8 ay önce Şikayet Et
    Sokakta başıboş hayvan istemiyoruz.
    Cevapla
  • KimYalanDiyebilir 8 ay önce Şikayet Et
    Ankara Mamak Üreğildeki parkların yeşil alanları Köpek tuvaletine döndü, hiç ilgilenen yok. Çocukları çimlerde oynatmaya korkuyoruz. Haaa bunda evde köpek besleyenlerin suçu çok büyük. Kaka saati geleni parka çıkarıp yaptırıyorlar, kakalarıda olduğu yerde bırakıp gidiyorlar. Keşke bu hayvanseverler yanlarında tek kullanımlık eldiven ve poşet taşıyıp kakaları alıp çöpe atsalar.
    Cevapla
  • Ayşe 8 ay önce Şikayet Et
    sokaktaki hayvanlar konusunda söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Herkes destek olmalı, bir gün ailesinden birine zarar verdiğinde itiraz edince çok geç olduğunu anlayacak şu an itiraz edenler..
    Cevapla
  • Enigma 8 ay önce Şikayet Et
    Bu adamı sevdim..
    Cevapla
  • dumrul 8 ay önce Şikayet Et
    Vali şehrin sorunları ile ilgili basın toplantısı yapıyor İBB'nin pek değerli önce c.başkanı adayı, sonra parti genel başkan adayı olan kıymetinden gözlerin kamaştığı, farklı alışılmışın dışında, memleketin tatil yörelerini bizatihi müşteri olarak (tebdil) inceleyen, müstesnâ başkanımız yok! İBB'den bir yetkili de yok! Ne işe yaradığını fiili olarak anlayamadığımız belediye zabıta depart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap