Türkiye'den dost ve kardeş Pakistan'a taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da meydana gelen tren kazası nedeniyle taziye mesajı yayınladı. Mesajda, "Dost ve kardeş Pakistan halkına ve Hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

GİRİŞ 06.08.2023 22:22 GÜNCELLEME 07.08.2023 10:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Yapılan açıklamada, "Pakistan’da bugün (6 Ağustos) Karachi-Rawalpindi seferini yapan yolcu treninin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada çok sayıda can kaybı yaşandığını derin üzüntüyle öğrendik.

Bu elim kaza sonucunda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınları başta olmak üzere, dost ve kardeş Pakistan halkına ve Hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

30 ÖLÜ, 90 YARALI

Pakistan'ın Navabşah kenti yakınlarında bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu 30 kişi yaşamını yitirdi, 90 kişi yaralandı.

Pakistan Demir Yolları Bakanı Khavaja Saad Rafik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaçi'den Ravalpindi'ye giden Hazara Expressi isimli yolcu treninin 10 vagonunun Navabşah yakınlarında raydan çıktığını duyurdu.

Kazanın "teknik bir arıza" ya da "sabotaj" sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyleyen Rafik, şimdiye kadar ulaşılan 28 ceset ve 50 yaralının Navabşah ve Sanghar bölgelerindeki yakın hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Ordu ve paramiliter kuvvetler arama kurtarma çalışmalarına yardım için olay yerine çağrıldı.

Öte yandan arama kurtarma ekipleri, kaza bölgesinin yerleşim yerlerine uzak olmasından dolayı faaliyetlerini yürütmekte ve yaralıları hastanelere sevk etmekte zorluk çektiklerini kaydetti.

Kaza esnasında trende kaç kişinin olduğuna ilişkin bilgi paylaşılmazken, yerel basın birçok kişinin hala vagonlarda mahsur kaldığını ve ölü sayısının artabileceğini aktardı.

Pakistan'da Haziran 2021'de iki trenin çarpışması sonucu 63 yolcu yaşamını yitirmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Oya 8 ay önce Şikayet Et
    Pakistan, Din kardeşi olmaktan öte , Değerli insanların yaşadığı bir ülkedir. Dikkat edin "İnsan" diyorum. Bu insanlar sömürmez, Harama el uzatmaz, tasarrufları ile geçinirler. Her yerde farklılıklar vardır. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır dilerim.
    Cevapla
  • Yavuz S. 8 ay önce Şikayet Et
    Pakistan demir yollarini yenilemenin zamani coktan gelmis. Bu kazada vefat edenlere Allah Rahmet eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!