YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için yapılan tercih sonuçlarıyla ilgili heyecanlı bekleyişi sürdürüyor. 27 Temmuz'da başlayan YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 12.08.2023 13:12 GÜNCELLEME 12.08.2023 13:14

2023 yılında üniversitelerde 1 milyon 111 bin kontenjan mevcut ve sınava giren tüm adayların ilgili üniversitelerin tüm detaylarını bilmeleri oldukça mühim. Adaylar, YKS sonucuna göre bir programa kayıt hakkı kazandığında kayıt işlemlerini 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtları ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 YKS tercih tarihi en son ne zaman, saat kaçta bitiyor?

2023 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 üniversite tercihleri, 27 Temmuz'da başlayıp 8 Ağustos'ta sona ermiş olacak. Bu aşamadan sonra değerlendirme faaliyetlerine başlayacak olan ÖSYM’nin 8 Ağustos'tan sonraki ilk bir hafta içerisinde adayların erişimine açacağı tahmin ediliyor. En geç 25 Ağustos tarihine kadar sonuçları açıklanması beklenirken YKS tercih başvuruları tamamlandıktan sonra yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin AİS ekranından aday T.C kimlik numarası ve şifresi ile öğrenilecek.

YKS TERCİHLERİ EN SON NE ZAMAN BİTİYOR?

Adaylar tercihlerini, 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında, ÖSYM kılavuzunda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından veya internet web sitesi üzerinden bireysel olarak kendileri yapabilecek. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona ermiş olacak.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!