Evde bakım aylığı yatan iller! Ağustos ayı evde bakım maaşı ne zaman ödenecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine verilen evde bakım aylığı hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak. Peki Ağustos ayı evde bakım aylığı ne zaman ödenecek?

Evde bakım aylığı yatan iller! Ağustos ayı evde bakım maaşı ne zaman ödenecek?
Evde bakım aylığı yatan iller! Ağustos ayı evde bakım maaşı ne zaman ödenecek?
GİRİŞ 10.08.2023 17:32 GÜNCELLEME 10.08.2023 17:33

Emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan evde bakım maaşları da arttırıldı. Geçen ay yapılan zamla birlikte yeni evde bakım maaşı da belirlendi. Evde bakım aylıkları her ayın 15'i ile 31'i arası ödenirken, aralık ayı ödemelerinin de 15'inde başlaması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Temmuz ayında yapılan zamlarla birlikte evde bakım aylıkları 5 bin 98 TL oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

AĞUSTOS AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında farklı günlerde farklı şehirlerde ödeniyor. 

Buna göre ödemelerin 15 Ağustos'ta başlaması bekleniyor. Henüz konuyla ilgili Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığın'dan bir açıklama gelmedi. Yeni açıklamalar geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır