Bu mesaja tıklayan yanıyor! Herkese gönderiyorlar

Vatandaşların parasını almaya çalışan dolandırıcıların yeni yöntemi şaşkına çevirdi. İsme özel sahte mahkeme kararı oluşturan dolandırıcılar, bu kararları binlerce kişinin cep telefonuna mesaj olarak göndererek paralarını almaya çalışıyor.

Bu mesaja tıklayan yanıyor! Herkese gönderiyorlar
Bu mesaja tıklayan yanıyor! Herkese gönderiyorlar
GİRİŞ 08.08.2023 20:23 GÜNCELLEME 08.08.2023 20:23
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Milletin parasını gasp etmeye çalışan dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemi devreye sokuyor. Dolandırıcıların son yöntemi ise görenleri şaşkına çevirdi.

Son günlerde çok kişinin mağdur olduğu yeni dolandırıcılık yönteminde kişilere bir kısa mesaj gönderilerek "Dosyanızın son günüdür. Mağdur olmamak için kontrol ediniz." yazısı yazıyor. Kısa mesajın içine "cezakontrol.org", "maliyesorgulama.com" web adresli bir link koyan dolandırıcılar, linke tıklanmasının ardından kişilere özel hazırlanan sahte mahkeme kararlarını devreye giriyor.  

YASA DIŞI BAHİS SUÇUNDAN 18 BİN TL CEZA DENİYOR

Mesaj gönderilen kişiye özel hazırlanan sahte mahkeme gerekçeli kararında Antalya 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi yazılı 'Yasa dışı bahis oynama' suçundan hakkında 18 bin TL ceza bulunduğu belirtilen mahkemenin gerekçeli kararı belgesi ortaya çıkıyor. Gerekçeli karar kağıdında dava tarihi, hakim isimleri, suçun işleniş şekli ve karara ilişkin gerekçeler anlatılıyor. 

ÇOK SAYIDA MAĞDUR OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Dolandırıcılar tarafından gönderilen linkin bir sonraki aşamasında ise sistem kişileri otomatik olarak ödeme sayfasına yönlendiriyor. Ödeme bölümüne banka bilgilerini yazan vatandaşlardan, sözde gerekçeli kararda yazan miktarda para çekiliyor. Türkiye genelinde binlerce vatandaşa gönderilen bu mesaj yoluyla çok sayıda kişinin mağdur olduğu düşünüyor.

Hukukçular, böyle bir mesajın gelmesi durumunda linke tıklamama ve herhangi bir ödeme yapmaması konusunda vatandaşları uyarıyor. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 37
  • selim 8 ay önce Şikayet Et
    kiraya 10 bin 15 diyen çapsızlarda dolandırıcı bana göre bunlar gene melek kalır onların yanında aç gözlüler kirayı hergün daha fazla nasıl artırırız peşindeler bunlardan ne farkı kalıyor herkes dolandırıcı olmuş
    Cevapla
  • DADAŞ 8 ay önce Şikayet Et
    pardon devlet ne iş yapıyor bunlar böyle yapıyorsa
    Cevapla
  • AH VATANIM 8 ay önce Şikayet Et
    dolandırıcılığın belliki cezası az caydırıcı değil mv. vekillerimizin bir tanesi çıkıpta bir kanun teklifi vermiyor konuşmaya geldimi birbirilerine laf atmayı iyi bilirler
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    İDAM şart
    Cevapla
  • millet 8 ay önce Şikayet Et
    İz sürüp bu soysuzları yakalamak o kadar da zor değil.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 8 ay önce Şikayet Et
    Ha ha, serbest bırakmak için mi? Olur böyle vakalar Türk polisi yakalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!
İşte Türkiye'nin Gabar petrolü ve Karadeniz gazından kazancı