ÖGG sınavı ne zaman? ÖGNET Özel Güvenlik görevlisi 104. Temel Eğitim sınav takvimi

Özel Güvenlik 104. Temel Eğitim ve 80. Yenileme Eğitimi Sınavı (ÖGG) tarihi açıklandı. Sınava katılacak olan adayların “Sınav Giriş Belgesi”ni ÖGNET uygulaması üzerinden çıktı alarak adaylara teslim etmesi gerekmektedir. Peki ÖGG sınavı ne zaman yapılacak?

ÖGG sınavı ne zaman? ÖGNET Özel Güvenlik görevlisi 104. Temel Eğitim sınav takvimi
ÖGG sınavı ne zaman? ÖGNET Özel Güvenlik görevlisi 104. Temel Eğitim sınav takvimi
GİRİŞ 13.08.2023 09:20 GÜNCELLEME 13.08.2023 09:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen adaylar katılım sağlayacağı ÖGG sınavının başvuru ücretini 24-28 Temmuz tarihleri arasında yatırdı. Sınav Ağustos ayı içerisinde yapılacak ve sınavda adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru sorulacak. Her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden olacak. 

ÖGG YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından gerçekleşecek olan Özel Güvenlik 104. Temel Eğitim ve 80. yenileme eğitimi sınavı 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü yapılacak. Sınav saat 10.00'da başlayacak.

SINAV ÇIKTISI NASIL ALINACAK?

26/08/2023 tarihinde yapılacak olan Özel Güvenlik 104. Temel Eğitim ve 80. Yenileme Eğitimi Sınavına ait aday/okul/salon yerleştirme işlemi tamamlanarak 04/08/2023 tarihi saat 14.30’da ÖGNET uygulaması üzerinden yayımlanmıştır

Bu kapsamda;

  • Özel güvenlik eğitim kurumlarının, sınava katılacak adayların “Sınav Giriş Belgesi”ni 05-12/08/2023 tarihleri arasında ÖGNET uygulaması üzerinden çıktı alarak adaylara teslim etmesi,

  • Adayların ise sınav giriş belgesinde bulunan fotoğrafın kendisine ait olup olmadığının kontrol ederek kendisine ait olmayan fotoğrafı 13/08/2023 tarihine kadar özel güvenlik eğitimi kurumuna düzelttirmesi gerekmektedir.

ÖGG SINAVI NASIL YAPILACAK?

Sınavda adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru sorulacaktır. Her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden olacaktır. Soru grupları aynı olan adayların arka arkaya ve yan yana oturmalarına müsaade edilmeyecektir.

Silah farkı sınavına giren adaylar için 25 adet çoktan seçmeli silah bilgisi sorusu sorulacaktır. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar sadece silah bilgisi sorularını cevaplayacaktır. Değerlendirme her bir soru iki puan olmak üzere 50 puan üzerinden yapılacaktır.

Adaylar yazılı sınavda optik cevap formlarını doldurmak üzere yumuşak kurşun kalem ve silgi kullanacaktır. Sınava geç kalan adaylar ilk 15 dakika içinde geldikleri takdirde sınava alınacaktır. Sınav süresi boyunca salonda tek bir adayın kalmasına izin verilmeyecektir.

Sınavda verilen yanlış cevap doğru cevabı etkilemeyecektir.

ÇIKMIŞ SORULARI ÇÖZMEK GEREKİR Mİ?

Her insanın kendine göre bir çalışma düzeni vardır. Çalışma düzeninin kişiye özel olması çok doğaldır. Herkesin verimli olarak çalışabileceği zamanlar ve verim alacağı çalışma tekniği farklı olsa da pek çok uzman sınava hazırlık sürecinde çıkmış sorular üzerinden çalışmanın öneminden bahsetmektedir. Elbette tek tip çalışma yöntemi sizin için yeterli olmayacaktır. Ancak bu yöntem sayesinde sınavda karşınıza neler çıkacağını görebilirsiniz.

Bol Soru çözmek ezberinizi artırır ve konuları pekiştirir

Sınavda ne yapacağınızı bilerek hazırlanma şansı elde edebilirsiniz.

Bu yöntemi özellikle konuları çalıştıktan sonra denemenizde fayda olacaktır.

Konuları öğrenme, tekrar etme, pratik yapmak için çıkmış sorulara ve soru formatlarına alışmanız sizi hızlandırır ve hafızanızda yer eder.

Mutlak çıkan soruların neler olduğunu bilerek sınav başarı ortalamanızı yükseltirsiniz.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hasan 8 ay önce Şikayet Et
    polise askere yok neden ögg ler sürekli kimlik yeniliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı