Malatya'da 12 katlı bina böyle yıkıldı! Bin 400 bina için aynı yöntem kullanılacak

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Malatya'da, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan 12 katlı binanın yıkımı, 280 kilo patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildi. Yetkililer, kentte bin 400 binanın bu yöntemle yıkılacağını söyledi.

Malatya'da 12 katlı bina böyle yıkıldı! Bin 400 bina için aynı yöntem kullanılacak
Malatya'da 12 katlı bina böyle yıkıldı! Bin 400 bina için aynı yöntem kullanılacak
GİRİŞ 11.08.2023 18:51 GÜNCELLEME 11.08.2023 18:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Kent merkezinde iş makinaları binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirirken, Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde yüksek katlı binaların yıkım işlemlerinin ise patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilmesine karar verildi.

Bostanbaşı mahallesinde bulunan 12 katlı binanın yıkımı için çalışma başlatan uzmanlar yaptıkları incelemenin ardından taşıyıcı kolonlara patlayıcıları yerleştirdi.

Çevre güvenliği sağlandıktan sonra 12 katlı bina, fünyenin ateşlenmesiyle saniyeler içinde yerle bir oldu.

Binanın yıkımı için 3 bin 500 delik açıldı. Ayrıca zemin ve 1, 3, 7 ve 9'uncu katlara toplam 280 kilo dinamit döşendi.

Binanın yıkımı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilirken, olay sırasında büyük bir gürültü gerçekleşti.

Yetkililer, kentte bin 400 binanın bu yöntemle yıkılacağını belirtti.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    yıkıyorlar gene eski sistemle yapılıyor ne anladık bu işten tunel kalıp yok radyan temel kazıklı temel ras getire
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    bu çürük binaları yapanlar rantı yedi, içinde canlar gitti, faturası millete kesildi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    artık rant için böyle yüksek katlı bina yapılmasına son verilmeli. tünel kalıp sistemi zorunlu hale gelmelidir yasal düzenleme yapılmalı her önüne gelen müteahhit olamamalıdır
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan kaybimizi bir yana koyuyorum. Ekonomik kayiplarimiz böyle kalitesiz yapilar nedeni ile kabul edilemez boyutlarda cezalar can yakici olmali insanlar hataya düşmekten ödü kopmali.
    Cevapla
  • Kafayımıyediniz? 1 yıl önce Şikayet Et
    Binaların patlatılması doğru ancak üzerinin örtülmeden patlatılması yanlış. Çünkü atmosfere asbest yayıyorlar bu toz dumanla. Malatya'nın havasını zehirlerler 1400 binayı böyle patlatırlarsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'tan 5'e alıp aynı gün 20'ye satacaklar: 'Kaçan balık büyük oldu'
Metrobüs kazasında hayatını kaybetmişti! Ailesi isyan etti: Hepsi arızalı!