"FETÖ elebaşı Gülen, ABD'den başka bir ülkeye kaçacak" iddiası

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in, öldürüleceğine dair korku yaşamaya başladığı ve kendisini güvende hissedeceği bir başka ülkeye gitmek için resmi girişimlerde bulunduğu ifade edildi. Hatta bu ülkenin, İsviçre olduğu yazıldı.

GİRİŞ 12.08.2023 08:29 GÜNCELLEME 12.08.2023 08:53
Bu Habere 241 Yorum Yapılmış

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in, ABD'den ayrılarak başka bir ülkeye gidebileceği öne sürüldü.

FETÖ üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, dünkü köşe yazısında, "FETÖ elebaşı Gülen; Mehmet Ali Şengül'ün ölümü ile ilgili soru işaretleri, daha önce Pensilvanya'daki çiftlikte zehirlenmesi ve iade edilebileceği endişesinin yanı sıra örgüt içindeki güç mücadelesi sırasında öldürülebileceğine dair de korku yaşamaya başladı. Gülen, kendisini güvende hissedeceği bir başka ülkeye gitme hazırlıklarına başladı. Bu konuda resmi girişimlerde de bulunduğu bildiriliyor." bilgisini verdi.

"ANKARA'YA, 'İSVİÇRE'YE GİDECEK' DİYE HABER GELDİ"

Konuyla alakalı bazı gelişmeleri de Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bugün verdi. "FETÖ çevresinden gelen haberler ilginç bir hazırlığa işaret ediyor. Şöyle haberler çok çıkmaya başladı: 'FETÖ içindeki iktidar savaşları Gülen'in hayatını tehdit ediyor.'" ifadelerini kullanan ve Şener'in dün kaleme aldığı iddiasını gündeme getiren Övür, "Ankara'ya, Gülen'in gideceği ülkenin İsviçre olduğuna dair haber geldi." dedi.

Ancak Övür, FETÖ içindeki güç savaşlarının odağındaki "Mustafa Özcan (MÖZ)" yapılanmasının İsviçre'de etkili olduğunu belirterek, "Gülen, Pensilvanya'da değil de örgütü ele geçiren Mustafa Özcan'ın etkili olduğu İsviçre'de mi daha güvenli yaşayacak? Hiç inandırıcı değil. Böyle bir tehlike varsa en iyi korunacağı yer CIA'nın kalbi Pensilvanya'dır. Bunu ABD'nin bilmemesi mümkün mü?" diyerek, Gülen ve örgütünü en iyi şekilde koruyacak ülkenin yine ABD olduğu imasında bulundu.

FETÖ elebaşı Gülen'in, seneler önce ABD'den ayrılacağı iddiası yine öne sürülmüş, o günlerde bu ülkenin Brezilya olduğu aktarılmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 241
  • hasan 8 ay önce Şikayet Et
    Cehennemin en dibi neresi ise oraya gitsin lanetullah
    Cevapla
  • Haşhaşiler 8 ay önce Şikayet Et
    Hani bu pensilvanya delisi mehdi idi. Bu nasıl Mehdi böyle. Kendi haşhaşileri yerine geçmek için bunu zehirleyip öldürmeye çalışıyor. Bu nasıl mehdi böyle. Allah' a sığınmak yerine abd ye , cia ya mossada sığınıyor.
    Cevapla
  • Ismai 8 ay önce Şikayet Et
    Gitse gitse vatikana gider
    Cevapla
  • meltem çakar 8 ay önce Şikayet Et
    abd den çıkmaz. cia in malı çünkü.
    Cevapla
  • ramzan 8 ay önce Şikayet Et
    neden kacsinki onun icin en guvenli abd dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar