İmamoğlu'na soğuk duş! Ve onlar da iş bırakıyor, İBB'deki krizlerin ardı arkası kesilmiyor

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'de yaşanan sıkıntılar her gün bir yenisi daha ekleniyor... İBB iştirak şirketi İSPARK A.Ş çalışanları da sonuç çıkmayan toplu iş sözleşmesi toplantılarından sonra grev sürecini başlatma kararı aldı.

GİRİŞ 17.08.2023 14:57 GÜNCELLEME 17.08.2023 15:18
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

2019 yerel seçimlerinde CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetiminin İBB'nin başına gelmesinden bu yana megakent İstanbul olduğu yerde saymak bir köşeye dursun gün geçtikçe biriken sorunlara çözüm üretilmemesinin ardından şehirde her gün yeni krizler baş göstermeye devam ediyor...

Yerel seçimlere kısa süre kala bir dönemlik sürece bakıldığında birçok eksiklik göze çarparken İBB ve iştiraklerinde çalışan personelin mağduriyeti de dikkat çekiyor.

Hem kurum kaynakları hem de hizmet kalitesinde ciddi sorunlar yaşanan İBB'de çalışanlar hakkını arıyor.

İBB'DE ART ARDA GREV VE İŞÇİ PROTESTOLARI

Bu kapsamda ilk olarak İBB İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ çalışanları, ücretlerinin artırılması için Saraçhane Parkı'nda bir araya gelerek protesto gösterisi yaptı.

Daha sonra ücretlerini alamayan şoförler, İBB'ye karşı isyan etti.

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, İBB yönetiminin özel halk otobüsü esnafının hak edişlerinin yatırmamasından ötürü özel halk otobüsü esnafının mağduriyeti hakkında basın açıklaması yaptı.

İBB BÜNYESİNDE TEMİZLİK  İŞÇİLERİ DE GREV KARARI ALDI

İBB yönetimindeki İSTAÇ ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında anlaşma sağlanamazken, 25 bin liranın altında ücret kabul etmeyen 5 bin 500 çöp transfer işçisi grev için hazırlanıyor.

İSPARK İŞÇİLERİ GREV KARARI ALDI

Tüm bunların ardından son olarak bugün bir grev kararı daha geldi. Toplu iş sözleşmesi toplantılarından sonuç alamayan İSPARK A.Ş çalışanları da greve gidiyor.

Görüşmeden sonra çalışanlara gönderilen mesajda, grev sürecinin İşkur raporundan sonra başlayacağı belirtildi.

İşçilere gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

Değerli arkadaşlar; Bugün toplu ş sözleşmesi görüşmelerinin 5. oturumu arabulucu ile müzakere edildi. Hiçbir madde görüşülmeden karşılıklı uyuşmazlık tutanakları tutuldu, bugün itibarıyla arabulucu süreci tamamlanmıştır. Arabulucu 3 gün içinde uyuşmazlık raporunu yazıp İşkur'a gönderecektir. İşkur'da uyuşmazlık raporunu taraflara tebliğinden sonra grev kararı sürecimiz başlayacaktır.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Belediyeleri denetleyen bir kurum yokmudyt bunlar elini kolunu sallaya sallaya işmi yapıyorlar hiç kimseye hesap vermeden yarın bu adam seiçimü kaybedip gittiği zaman yanlış yapmış ise belediyeyi zarara ugratmış ise haksız hukuksuz bir iş yapmış ise hesabı sorulmuyacakmı yaptığı yaınıa karmı kalacak
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    ülkemizde yaşayacaksın her nimetten tadacaksın her yapılana düşman olacaksın belediyenin içini boşaltacaksın altından kalkılmaz borçlandıracaksın tek hizmetin eserin yok milletten oy isteyeceksin sıkılmadan ben İstanbul un mühürüyüm haya imandandır
    Cevapla
  • Can bey 8 ay önce Şikayet Et
    Bu insanların türkiye yönetimine geldiğini hayal bile etmek istemiyorum. Her türlü ahlaksızlık ve yolsuzluk bunlarının başının altından çıkar. 500 sene geri gider ülke.
    Cevapla
  • Hamdi Baba 8 ay önce Şikayet Et
    Su yok denize gitsin kibirli
    Cevapla
  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    deniz bitti sular çekildi soğuk duş için bile su yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var