Anıtkabir’i gören cami yapmak 'ihanet'miş! CHP'lileri de 'hain' diye yaftaladılar

TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt'u konuşturan Cumhuriyet gazetesi, bugünkü manşetinde Anıtkabir’in siluetinin bozulacağı iddiasıyla cami karşıtlığı yaptı.

Anıtkabir’i gören cami yapmak 'ihanet'miş! CHP'lileri de 'hain' diye yaftaladılar
Anıtkabir’i gören cami yapmak 'ihanet'miş! CHP'lileri de 'hain' diye yaftaladılar
GİRİŞ 17.08.2023 16:40 GÜNCELLEME 17.08.2023 17:02
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Daha önce M. Kemal Atatürk'ün hutbede adı okunmadığı iddiasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef alan Cumhuriyet gazetesi, bugünkü manşetinde Anıtkabir’in siluetinin bozulacağı iddiasıyla cami karşıtlığına soyundu. 

CHP’LİLERİN DE DESTEK VERDİĞİ VE OY BİRLİĞİYLE ALINAN KARAR RAHATSIZ ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde Ankara Beşevler’de Hacettepe Devlet Konservatuvarı’nın yanı başındaki yerin ibadet alanına dönüştürülmesi için oy birliği ile alınan karar; Cumhuriyet gazetesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt’u rahatsız etti.

Cumhuriyet gazetesinin bugünkü manşeti

TEZCAN KARAKUŞ CANDAN “EĞİTİM ZARAR GÖRECEK” İDDİASI

Anıtmezar ile bahse konu alanın kuş uçuşu yaklaşık 1,2 kilometre uzaklığında bulunduğu görülürken Cumhuriyet’te konuşan TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan, aradaki mesafenin 300 metre olduğunu iddia etti.

Cami yapılmasıyla ‘eğitimin zarar göreceği’ iddiasında bulunan Candan, “Cami, yürüme mesafesinde, 500 metre içinde dört adet cami olmasına karşın, ‘Cumhuriyetin eğitim ve bilim yerleşkesine’ yapılmak isteniyor. Eğitimin bundan zarar göreceği ifade edilirken, üst üste ibadet alanına dönüştürülmesi kabul ediliyor” diye konuştu.

'SİLÜETİ BOZULUR' BAHANESİ

1,2 kilometre ötedeki alanda yapılacak camiinin silüeti bozacağı iddiasında bulunan Candan, “Beşevler’in kalbine 100 bin metrekare beton saplayarak, Anıtkabir’in alanında baskıyı artıracak ve üçüncü açılardan Anıtkabir’in siluetine dahi etki ederek bozabilecek bir konumda. Karara onay verenlere karşı sessiz kalmayacağız” sözlerini sarf etti.

ÖNCEKİ İCRAATLARINI UNUTTU: CAMİLERİ KORUYORUZ

Mimarlar Odası’nın daha önce Fatih’te yıkılmış 10 tarihi caminin yeniden ihya edilmesine karşı çıktığı bilirken Candan'ın camileri kendilerinin koruduklarını iddia etmesi dikkat çekti. Candan, “İktidar, bu camiyi simgesel olarak kullanıyor. Mimarlar Odası zaten iktidarın yıkmaya çalıştığı camileri de koruyor.” diye konuştu.

Mimarlar Odası'nın cami düşmanlığı: 10 caminin ihyasına taş koydular!Mimarlar Odası'nın cami düşmanlığı: 10 caminin ihyasına taş koydular!

BOZKURT: İHANET GİRİŞİMİDİR

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ise Anıtkabir’in göreceği şekilde cami yapılmasını ‘ihanet’ olduğunu söyledi. CHP'li Meclis üyelerinin de kabul oyu verdiği kararı hedef alan ve AK Parti iktidarının karşı devrim sürecinde olduğunu iddia eden Bozkurt, “Batı emperyalizminin 100 yıllık hedeflerini gerçekleştirme doğrultusunda bir ihanet girişimidir. Bunlar, bilinçli yapılan ve tesadüf olmayan ihanet girişimidir. Yoksa her yer bitti de Anıtkabir mi kaldı, Ankara’da cami kıtlığı mı var? Yapılanlar 100 yıldır devam eden, AKP iktidara gelene kadar ‘ete kemiğe büründürülemeyen’ sistematik çalışmalar.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu haber, Cumhuriyet gazetesinin 6. sayfasında yer aldı.

Hüsnü Bozkurt ne ilk ne son… CHP'de din karşıtlığı genetikHüsnü Bozkurt ne ilk ne son… CHP'de din karşıtlığı genetik

CHP'li ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt'tan 'İslam'a yönelik skandal sözler: Uydurulmuş din!CHP'li ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt'tan 'İslam'a yönelik skandal sözler: Uydurulmuş din!

CHP'li Hüsnü Bozkurt: Kur'an CHP için tehlikeliCHP'li Hüsnü Bozkurt: Kur'an CHP için tehlikeli

 
KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 182
  • aaaa 8 ay önce Şikayet Et
    küfür zihniyetinden ne beklenir ki...
    Cevapla
  • vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    güzel büyük bir cami yapılsa anıtkabir alanının içerisine birsürü boş yeşil alan var ,ankaraya hakim bir yer güzel yakışmaz mı?atatürk e dua okurlar kabrinde insanlar fena mı olur...ismi de büyük atatürk camii olur aklın yolu bir mantıklı değil mi?atatürk laik ama müslüman bir insandı dinlere saygı duyardı peki biz niye atatürk ün dinine saygı duymuyoruz ataya saygısızlık değil mi bu?
    Cevapla
  • garbisyan 8 ay önce Şikayet Et
    caminin adının kadir mısıroğlu olması ihtimali bile çok hoş geliyor
    Cevapla
  • Mocca 8 ay önce Şikayet Et
    Camiler boş kalıyor zaten ne gerek var?
    Cevapla
  • Adem 8 ay önce Şikayet Et
    Bence Anıtkabirin içinde Cami olmalı Ezan okunmalı. Mustafa Kemal'e Müslüman diyip Camiye karşı çıkmak Saçmalıktır. Kafir olan Avrupaya GİTSİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?