CHP'li Tunç Soyer'den terör sevici Merdan Yanardağ'a ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven sözleri nedeniyle tutuklanan Merdan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti.

CHP'li Tunç Soyer'den terör sevici Merdan Yanardağ'a ziyaret
CHP'li Tunç Soyer'den terör sevici Merdan Yanardağ'a ziyaret
GİRİŞ 17.08.2023 21:54 GÜNCELLEME 17.08.2023 22:11
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

CHP yandaşı gazeteci Merdan Yanardağ, yayın yönetmeni olduğu Tele 1'in canlı yayınında, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan övgüyle bahsetmişti. Skandal gelişme sonrası hakkında soruşturma başlatılan Yanardağ, tutuklanarak cezaevine yollanmıştı.

CHP heyeti Merdan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti!CHP heyeti Merdan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti!

Skandala arka çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın sözlerinin montajlandığını öne sürüp, "Ülkemiz adına utanç vericidir, bu yanlıştan derhal dönülmeli." demişti.

TUNÇ SOYER'DEN PKK ELEBAŞINA METHİYELER DÜZEN YANARDAĞ'A ZİYARET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven sözleri nedeniyle tutuklanan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soyer, "Bugün, Merdan Yanardağ, Barış Pehlivan ve Can Atalay’ı Silivri’de ziyaret ettim. Dilerim, demokrasi ve hukukun üstünlüğü kazanacak, adalet gecikmeyecek." ifadelerini kullandı.

CAN ATALAY VE BARIŞ PEHLİVAN NEDEN CEZAEVİNDE

Can Atalay, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde Gezi eylemlerine ilişkin davada yargılanmış ve TCK'nin 312. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçuna "yardım eden" sıfatıyla katıldığı gerekçesiyle 18 yıl hapse mahkum edilmişti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni’yken, Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenaze haberinde kimlik bilgilerinin ifşa edilmesine ilişkin davada, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Pehlivan 6 ay hapis yattıktan sonra denetimli serbestlikle dışarı çıktı. Yaptığı bir haber nedeniyle 30 Mart 2023’te bir dava daha açılan Pehlivan hakkında mahkeme, denetimli serbestlik şartlarının kaldırılarak tekrar cezaevine gönderilmesi kararı verdi. Korona tedbirleri kapsamında bir gün cezaevinde kalan Pehlivan, denetimli serbestlikle cezaevinden çıktı. Daha sonra, haklarında ilgili infaz hâkimliğince denetimli serbestlik kararı verilen bazı hükümlülerin açık ceza infaz kurumuna gönderilmesi kararı verildi. Bu hükümlüler arasında Pehlivan da bulunuyordu.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • YILDIRIM 8 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir. Bu yüzden pek yadırgamamak gerek.
    Cevapla
  • Bozkurt 71 8 ay önce Şikayet Et
    Chp zaten bu ülkeye ve Yüce Türk Milletine kim havlarsa onun yanında yer almıştır. Bu her zaman böyle olmuştur.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    İkisi de aynı silahın namlusundan çıkmış
    Cevapla
  • Ak Partili 8 ay önce Şikayet Et
    Bu adamın Sendikasından Olan Belediyeleri İç İşleri bakanlığı İnceleme Başlatmalı Kendi Adamlarını Belediyelere Yerleştirmiştir
    Cevapla
  • selam 8 ay önce Şikayet Et
    körler sağırlar birbirini ağırlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz