İSPARK işçileri de grev kararı aldı

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayan İSPARK A.Ş. çalışanları greve gitme kararı aldı.

İSPARK işçileri de grev kararı aldı
İSPARK işçileri de grev kararı aldı
GİRİŞ 18.08.2023 07:34 GÜNCELLEME 18.08.2023 07:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinde art arda grev kararları alınıyor. İlk olarak İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. çalışanları, ücretlerinin artırılması için pazartesi günü Saraçhane Parkı'nda bir araya gelerek protesto gösterisi yaptı. Eylem sonrası evlerine gitmeyen ve parkta sabahlayan işçiler, haklarını alana kadar eylemlerini devam ettireceklerini söylediler.

Bu arada İSTAÇ ile Hakİş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında anlaşma sağlanamadı. 25 bin liranın altında ücret kabul etmeyen 5 bin 500 çöp transfer işçisi bu nedenle greve hazırlanıyor. Bu gelişmeler yaşanırken dün bir grev kararı daha geldi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayan İSPARK A.Ş. çalışanları da greve gidiyor. Çalışanlara gönderilen mesajda, grev sürecinin İşkur raporundan sonra, muhtemelen ay sonunda başlayacağı belirtildi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Ulubatlı 8 ay önce Şikayet Et
    Büyükşehir belediyesi kaç kere otopark ücretlerine zam yaptı çalışanına zam vermiyor aylarca toplu sözleşmelerini onaylamadı böyle olunca sendika greve gitti bu adamlar can hiraş calışiyorlar yaz kış tuvalete bile saatlerce gidemiyorlar en ufak birseyde ceza alıyorlar işten atıliyorlar. Yazik sayin başkan lütfen adamların hakkını artık ver. Sanada bu yakısir.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    İnsanlara zam isteyin diyen muhalefet nedense kendi çalışanlarına zam vermemek için taklalar atıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    İspak nedir ya hizmet bu yani yola 2 tane çizgi çiz milletten para topla buna hizmet de 4 arabalik yere adam koy sonra ispak zarar ediyor diye komik laflar dönsün etrafta belediyeler iyice oldu otoparkci
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 8 ay önce Şikayet Et
    Yasal değnekçilik
    Cevapla
  • Ayhan KALENDER 8 ay önce Şikayet Et
    ispark olmayınca da her yeri değnekçiler sahipleniyordu. sadece fiyatlar çok fazla
    Cevapla
  • Kadim.. 8 ay önce Şikayet Et
    25 bin lira çöp işçisine verilecek öyle mi çok iyi
    Cevapla
  • gerçek 8 ay önce Şikayet Et
    ne oldu kıskandıysan sen de çöp topla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'