Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun’un vefatının üzerinden 4 yıl geçti

Prof. Dr. Haluk Dursun, 19 Ağustos 2019'da Van'ın Erciş ilçesine bağlı Bayramlı Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu 62 yaşında hayatını kaybetti.

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun’un vefatının üzerinden 4 yıl geçti
Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun’un vefatının üzerinden 4 yıl geçti
GİRİŞ 18.08.2023 12:57 GÜNCELLEME 18.08.2023 14:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eğitim, üniversite, danışmanlık ve başkanlık gibi alanlarda önemli görevlerde yer alan, "kültürel kalkınma için topyekun harekat" idealine inanan, bunu hayata geçirmek için gerek akademisyen gerekse bürokrat olarak çaba gösteren, hayatı boyunca Türk kültür ve tarihi konusunda farkındalık yaratmak ve kültürel birikimin nesilden nesle ulaştırılmasını sağlayan, vatan aşığı Prof. Dr. Haluk Dursun’un vefatının üzerinden 4. yıl geçti.

1957'de Kocaeli’de dünyaya gelen Prof. Dr. Haluk Dursun, ilk ve ortaokulu Hereke’de, liseyi İstanbul Galatasaray Lisesi’nde, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı.

62 yıllık ömrünü tarih ve kültüre adadı: Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun62 yıllık ömrünü tarih ve kültüre adadı: Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun

Akademik kariyerine Marmara Üniversitesi’nde asistan olarak başlayan Dursun, Yüksek lisans, doktora ve profesörlük unvanlarını 20 yıldan fazla çalıştığı aynı üniversitenin Yakın Çağ Anabilim Dalı'nda aldı. 2014 Temmuz ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Prof. Dr. Dursun, 2016 yılı nisan ayında kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır. Dursun, 26 Mayıs 2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyeliğine atanarak, aynı zamanda Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüttü. 20 Temmuz 2018 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

11 kitabı bulunan Dursun, sayısız konferans vermiş ve bir çok yazı dizisini kaleme almış aynı zamanda editörlük, köşe yazarlığı, televizyon ve radyo program yapımcılığı yaptı. Haluk Dursun, 1989'da "Elveda Boğaziçi" başlıklı bir yazı dizisiyle İstanbul Mimarlar Odasının "Basında Uzmanlık Ödülü"nü, "Nil'den Tuna"ya kitabıyla 2002'de Türkiye Yazarlar Birliği "Gezi Yazarları Ödülü"nü aldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Turanic 8 ay önce Şikayet Et
    Bukaza cok supheli bir kaza idi, aynisi Binali Yildirim icin de gecerli, harbisen bu kazalara dikkatle bakmak lazim. Allah CC gani gani Rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Şehitler zümresine dahil olsun inşallah.
    Cevapla
  • fatih caner 8 ay önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ,bu ülkenin değerlerinden bir büyüğümüz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda konuştu
Et fiyatlarını düşürecek proje: Tarım Kredi Müdürü duyurdu