CHP'li belediyeden grev yapan işçilere "kovarız" tehdidi

Ankara'da CHP yönetimindeki Yenimahalle Belediyesi'nde görev yapan işçiler, ek zam talebiyle iş bıraktı. Belediye ise hakkını arayan işçileri tehdit ederek iş bırakanları tazminatsız şekilde işten atacağını duyurdu.

CHP'li belediyeden grev yapan işçilere "kovarız" tehdidi
CHP'li belediyeden grev yapan işçilere "kovarız" tehdidi
GİRİŞ 18.08.2023 16:43 GÜNCELLEME 18.08.2023 16:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ankara’da CHP yönetimindeki Mamak, Etimesgut ve Çankaya Belediyesi işçilerinin ardından Yenimahalle Belediyesi işçileri de ek zam talebiyle iş bıraktı. İnsanca yaşayacakları temel bir ücret isteyen işçiler, talepleri karşılanıncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Ancak belediye, hakkını arayan işçilerin tazminatsız kovulacağını belirterek tehdit etti.

"KOVARIZ" TEHDİDİ

Yenimahalle Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Toplu sözleşme süreci olmaksızın işçilerimiz lehine yapmış olduğumuz iyileştirmeye rağmen, kamusal hizmeti engellemeye yönelik işçi sendikası kararı olmaksızın hukuka aykırı bir şekilde, işçilerin topluca çalışmamak suretiyle iş yerinde faaliyeti durdurmak veya işin niteliğine göre önemli ölçüde aksatmak amacıyla yapılan kanun dışı greve katılan, böyle bir grevin yapılmasını teşvik eden, böyle bir greve katılmaya veyahut devama teşvik eden işçilerin hizmet akitlerini, fesih ihbarına lüzum olmadan ve herhangi bir tazminat ödemeye mecbur bulunmaksızın fesih edileceği ve kanuni lokavt hakkımızın ilan ed

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşın oyuyla kendinizi adam sanıyorsunuz. Makam mevki siyasilere güzel. Hepiniz aynısınız.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    beter olun
    Cevapla
  • aha 8 ay önce Şikayet Et
    geçmişi bilen geleceği rahat yaşar
    Cevapla
  • Mmm 8 ay önce Şikayet Et
    Mamak ve Etimesgut CHP'de değil ki
    Cevapla
  • hasan 8 ay önce Şikayet Et
    chp belediyeleri, iktidarda akp olmasın sizi toprağa gömerler,size verilmeyecek paralar onların demlenme masrafına yetmiyor ama olsun sonuçta beleş beleştir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı