Can Ataklı'ya tepkiler çığ gibi! Soruşturma başlatıldı

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, gazeteci Can Ataklı'ya 18 Ağustos tarihinde sosyal medyadan yaptığı paylaşım sebebiyle, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla resen soruşturma başlatıldığı açıklandı.

GİRİŞ 18.08.2023 21:23 GÜNCELLEME 19.08.2023 15:41
Bu Habere 401 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal medyada yayınlanan paylaşımlar sebebiyle yapılan açık kaynak araştırmalarında; gazeteci- yazar Can Ataklı tarafından 18.08.2023 tarihinde sosyal medyada yayınlanan bir videoda Sincan Belediyesi'nin "Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne-Çocuk Oyun Evi'nde" çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle ilgili sözleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici paylaşım yapıldığı tespit edilmekle; 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 160'ıncı maddesi uyarınca işin gerçeğinin araştırılması amacıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/1 maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.



CAN ATAKLI NE DEMİŞTİ?

Gazeteci Can Ataklı, çocuklara dini eğitim veren Sincan Belediyesi'ni eleştirdi.

Bunun pedagojik bir cinayet olduğunu öne süren Ataklı, "Türkiye'de bunlara karşı çıkılması gerekiyor. Bu çocukları beyinsel ölüme doğru itemezsiniz." dedi.

Çocuklarına dini eğitim verilmesine karşı çıkmayan ailelerin cahil olduğunu iddia eden Ataklı, "Bu çocuklar bu kafayla büyüdükleri zaman daha sonra para kazanabilecekleri çeşitli mesleklerin teknik konularını öğrenmekte güçlük çeker." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 401
  • Sebahattin Uçan 8 ay önce Şikayet Et
    Bu bunak herifin acilen kontrol altına alınmalı!!
    Cevapla
  • FATİH 8 ay önce Şikayet Et
    bu adam bizden değil düşüncelerinin bizde kıymeti yok, Sen Avrupayı görsen böyle konuşmazdın. Cahil esas sensin ,sen kim Pedegoji kim Bunların hiç birinden haberin yok. Örnek verdiğin Avrupayı bizzat görmeni isterdim.......
    Cevapla
  • Osmanlı 8 ay önce Şikayet Et
    Sen kazanmışsında ne millete ne ecdadına ne dine zerre faydanmı olmuş zübük. Hristiyan veya yahudilerin çocuklarına bunu söylemez. Lgbt ye malzeme olan çocuklara demez ama islama karşı ebu leheb gibi. Bunun namazı kıldırılan hoca değildir
    Cevapla
  • Hamza 8 ay önce Şikayet Et
    Bu adamın hidayeti mümkünse rabbim hidayet versin değilse varlığını âdeme tebdil eylesin.
    Cevapla
  • Yavuzakin 8 ay önce Şikayet Et
    Beyni ölmüş yazık kafana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz
FIFA devrime hazırlanıyor! Süper Lig heyecanı yurt dışına taşınabilir