İDDEF Burkina Faso'da iki medrese açtı

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Burkina Faso'da yapımını tamamladığı iki medreseyi hizmete açtı.

GİRİŞ 19.08.2023 12:10 GÜNCELLEME 19.08.2023 12:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İDDEF'ten yapılan açıklamaya göre, 2011'den bu yana eğitim ve insani yardım çalışmaları devam eden Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da iki yeni medrese inşa edildi.

Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'nun Yagma bölgesindeki Afşinoğlu Kız Medresesi ile başkente 3,5 saat uzaklıkta bulunan ve yeni Müslüman olan halkın yaşadığı Gounghin şehrindeki Hacı Metin ve Sıdıka Kurnaz Medresesi'nin açılışı, Türkiye'den yer alan heyet, bölge yöneticileri ve yerel halkın katılımıyla yapıldı.

Törende, açılış konuşmalarının yanı sıra Kur'an-ı Kerim ve ilahi okunup dua edildi.

İDDEF tarafından ilim, muhabbet ve ibadet yuvaları olarak inşa edilen kalıcı eserlerin, Burkina Faso'nun yarınlarına ışık tutması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • İlyas kaya 8 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sebebiyet verenlerden
    Cevapla
  • İsmail 8 ay önce Şikayet Et
    Yüce Allah ecrinizi kabul etsin. Nice İlim adamın yetişmesine vesile oldunuz.. Okunan her bir harf Kur'an'ı Kerim'in sevabına ortak oldunuz..
    Cevapla
  • Receo 8 ay önce Şikayet Et
    Bizimkilerde çok iyi müslüman yetistirdik. Sıra oralarda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit