İstanbulluların Kız Kulesi'nde İBB çilesi bitmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bir türlü bitirilemeyen Kuzguncuk ve Salacak yürüyüş yolları projesinin son hali görüntülendi. Vatandaş, Kız Kulesi ve Boğaz manzarasından mahrum bırakıldı.

GİRİŞ 20.08.2023 09:50 GÜNCELLEME 20.08.2023 10:22
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye'si (İBB) tarafından başlatılan ve aradan geçen uzun zamana rağmen bir türlü bitirilemeyen Kuzguncuk ve Salacak sahillerindeki yürüyüş yollarının son durumunu drone eşliğinde görüntüledi.

HALK MANZARADAN MAHRUM HALDE

Dünyanın en güzel manzaralarından birine sahip olan Üsküdar kıyılarında İBB tarafından başlatılan çalışma bir türlü bitirilemedi.

Kuzguncuk ve Salacak sahilinin büyük bir kısmı demir perdelerle kapatılarak doğa harikası manzaralarının önü kesildi. 

Yerli ve yabancı birçok turistin, deniz manzarası seyretmek isterken demir perde engeline takıldığı da objektiflere yansıdı.

ADETA ÇİLEYE DÖNMÜŞ DURUMDA

İki lokasyonun da halkın yürüyüşüne kapatılması sonrası bölgedeki yaya trafiğinin de çok dar bir alanda ilerlediği görülüyor.

Turizm sezonunda en çok yerli ve yabancı turisti çeken ilçelerden biri olan Üsküdar'daki bitmeyen İBB çalışması adeta bir çileye de dönüş durumda.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Söz konusu duruma Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de sosyal medya hesabından tepki göstermişti.

Türkmen şu ifadeleri kullanmıştı:

"İBB tarafından çevresi kapatılıp 2 yıl başlamayan 'çalışma' ile Kuzguncuk 3 yıldır sahilsiz, parksız kalmıştı. Bu yaz da bitiyor, durum hala aynı. Salacak'ta da durum farklı değil. Aylarca çevresi kapalı, başlamadan bekleyen "çalışma" yaz bitti ama bir türlü bitmiyor, ilerlemiyor. İstanbul Salacak'sız, Salacak da böyle metruk kalmış, insanın içi acıyor! Bu kadar özel bir yerde, saat 5'te paydos eden 3-4 personelle çalışma yapılır mı? Çok söyledik, yazdık, hızlandırmaya çalıştık ama olmuyor, karınca misali iş ilerlemiyor."

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 46
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    adam İstanbulu enguzel ve encok rağbet edilen yerine reklam yapıyor iş yapmak için kapatmadı reklam yapmak için kapattı bilbortlardan belli
    Cevapla
  • Eko 8 ay önce Şikayet Et
    Tatilden dönünce yaparım. Az sabredin.
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Istanbul bu işkenceyi haketti, bir daha oy kullanacağınız zaman bu zihniyetten uzak durun.
    Cevapla
  • halil 8 ay önce Şikayet Et
    ekrem tatilde, belediyede tatilde
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Akp nin yerinde olsam İstanbul'dan aday çıkarmam rezil rüsva olsunlar imamoğlu modern başkanları ile İstanbul benim gözümde dünyanın en iyi şehri buraya başkan olan kişi uyuyorsa allah öbür tarafta sorar o kişiden istanbul başkan bırakın tatil yapmayı İstanbul'dan bile ayrılamaz mega kent burası dostlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı
FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı