Kavurucu sıcaklar bir kez daha geliyor! istanbul ve çok sayıda ilde alarm!

Meteoroloji'den yapılan açıklamalara göre gelecek haftanın başına kadar yurt genelinde sıcaklıklar, mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

GİRİŞ 22.08.2023 07:29 GÜNCELLEME 22.08.2023 09:00
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yurtta etkisini sürdüren sıcak hava dalgası vatandaşları bunaltmayı sürdürüyor.

Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamaya göre, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bu hafta boyunca da etkisini sürdürecek.

Yurt genelinde sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Hava sıcaklıklarının gelecek hafta başına kadar ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyretmesi beklenirken, özellikle denize kıyısı olan illerde yüksek nem ile hissedilen sıcaklıkların daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Gelecek günlerde hava sıcaklıkları, Ankara'da 33-35, İstanbul'da 31-34, İzmir'de 34-37, Adana'da 36-38, Hatay'da 32-34, Mersin'de 33-34, Diyarbakır'da 38-41, Gaziantep'te 37-40 ve Şanlıurfa'da 37-41 derece seviyesinde olacak.

SAAT VERİLDİ: DIŞARI ÇIKMAYIN!

Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların, günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

ARTVİN'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Artvin'in kuzey ilçelerinde ise sabah saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Vatandaşlardan sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • AdanaLıKardeşiniz 8 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar yaşadığı coğrafyanın iklim özelliklerine uyum sağlıyor ülkemizde sıcaklar çeşitli özellikleriyle etkili oluyor.Adanalı olmak sıcakları test etmek anlamı taşıyor bu sene nispeten etkin yaz mevsimi yaşadık.Su kaynaklarımız ormanlarımız adeta candamarımız oldular küresel ısınma etkileri belirgin hissedebiliyoruz.Hayırlısı olsun.
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 8 ay önce Şikayet Et
    bende bir haftalıgına Manisa'ya gittim böyle bir sıcaklık görmedim gece saat 12 sıcaklık 30 derece bu nedir ya
    Cevapla
  • Harbi 8 ay önce Şikayet Et
    Ya dayı biz manisa da çalıyoruz Hergun 40 ila 45 derece arasında gidip geliyor sıcaklık.. aha bugün de aynı
    Cevapla
  • Harbi 8 ay önce Şikayet Et
    Ya dayı biz manisa da çalıyoruz Hergun 40 ila 45 derece arasında gidip geliyor sıcaklık.. aha bugün de aynı
    Cevapla
  • Harbi 8 ay önce Şikayet Et
    Ya dayı biz manisa da çalıyoruz Hergun 40 ila 45 derece arasında gidip geliyor sıcaklık.. aha bugün de aynı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den