Ehliyetlerle ilgili kritik gelişme!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 125 CC'lik motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabilmesine yönelik çalışmaya ilişkin açıklama yaptı.

GİRİŞ 22.08.2023 13:18 GÜNCELLEME 22.08.2023 13:18
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerlikaya, 125 CC'lik motorların B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik çalışmaya ilişkin de konuştu.

Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili ortak çalışma yürüttüğünü söyledi.

"EĞİTİM ALMALARI LAZIM"

Motosiklet kullanımıyla ilgili eğitimin öneminden de bahseden Yerlikaya, şu bilgileri verdi:

Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 CC altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 CC altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli."

Bakan Yerlikaya, tehlikeli motor kullanan, koruma ekipmanları ve kask kullanmayan, hem kendine hem de diğer sürücülere zararı olan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerin artacağını da sözlerine ekledi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Üç tekerli elektrikli araçlara da el atın. Ehliyet alamayanlar birde engelli levhası takıp trafikte terör estiriyorlar. Algı yok vergi yok muayene yok sigorta yok, yok yok. Aracına çarpsa mahkeme mahkeme uğraş. Bunlara bir sigorta düzenlemesi getirin, vergi getirin.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Ehliyetsizler ne olacak hiç ehliyeti olmayanlar
    Cevapla
  • Erdoğan 8 ay önce Şikayet Et
    Eğitim sürüş k7nusunda değil, ahlak,edep, haya,saygı, empati konularında olmalıdır.aklıma ilk gelen bunlar ,varsa sizde sayın bir kaç konu
    Cevapla
  • Can 8 ay önce Şikayet Et
    Laf olsun diye konuşmuş.
    Cevapla
  • amca 8 ay önce Şikayet Et
    Motosiklet kullananlarında motorlu taşıt kullandığı bilincine varmaları gerekiyor. iki şeritli yolda kırmızıda yan yana duran iki aracın arasına girip ön sıralara geçmeye çalışmamalılar mesela. Sağ şeritte seyreden bir otomobili sağından geçmemeliler mesela. Otomobil solundakinden sağa doğru kaçarken onları ezdiğinde suçsuz olmalı mesela.
    Cevapla
  • Yasar 8 ay önce Şikayet Et
    Teknik olarak ışıklarda araç arkasına duramaz motorlu, angutun biri arkadan çarparsa araba gibi olmaz sıkışıp ölebilir onun için yan boşluklarda kendini gösterecek şekilde durmalılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar