Muhalif kanallar kan ağlıyor! 'Kandırılan' seçmen bedel ödetiyor

Seçimlerden önce vatandaşları manipüle ederek 'kazanıyoruz' algısı oluşturan muhalif medyanın maskesi düşünce bedel ödeme zamanı geldi. Seçim öncesi kandırılan insanlar, seçim sonrası medya organlarına ambargo uygulayarak bedel ödetiyor.

GİRİŞ 23.08.2023 11:38 GÜNCELLEME 23.08.2023 12:03
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde muhalefetin ağır bir yenilgi almasının ardından uzun yıllardır seçim kazanamayan muhalif seçmenin oy verdikleri siyasetçilere ve takip ettikleri medya organlarına küskünlüğü ortaya çıktı. Vatandaşları gazlayan muhalif kanalların ve internet haber sitelerinin popülaritesi seçim öncesi döneme göre hissedilir bir düşüş yaşadı.

Seçim öncesi vatandaşları kandıran muhalefet siyasetçileri ve medyasının maskesi seçimlerden sonra bir kez daha düştü. 'Öndeyiz', 'Kazanıyoruz', 'Kazandık' diyerek vatandaşları manipüle eden muhalif siyasetçi ve medya organları, seçim sonrası vatandaşlardan adeta tokat yedi. Halkı aylarca 'kandıran' 6'lı masa liderleri bugünlerde insanların önüne çıkamayacak vaziyete gelirken, seçimlerden önce manipülatif haberlerle büyük kitlelere ulaşan muhalif kanal ve internet siteleri şimdilerde adeta izleyici ve takipçi bulmakta zorluk çekiyor. 

İZLENME ORANLARI ÇAKILDI

Televizyon İzleme Araştırmaları A.Ş.'nin seçim öncesi ve seçim sonrası verileri karşılaştırıldığında muhalif seçmenin takip ettiği siyasi ideolojiye güveninin azaldığı rakamlarla ortaya çıktı. Verilere göre, CHP'nin yayın organı olan Halk Tv'nin totalde ve gün bazında aylık izlenme oranı seçim öncesinde binde 45'ken, seçim sonrasında temmuz ayı itibariyle binde 17'ye kadar geriledi. 

Muhalefetin bayrak taşıyıcılığı görevini yapan Sözcü Tv'de de benzer rakamlar ortaya çıktı. Sözcü Tv'nin izlenme oranları seçim öncesinde binde 25 oranındayken, seçim sonrasında binde 9'lara indi.

Aynı tarihlerde CHP'nin fonladığı ortaya çıkan Tele1'in izlenme oranları binde 15'ten binde 5'e, KRT Tv'nin izlenme oranları ise binde 7'den binde 2'ye kadar düştü. 

İNTERNET HABER SİTELERİ DE AYNI VAZİYETTE

Muhalif seçmenin küskünlüğü sadece Tv izlenme oranlarında değil, internet siteleri haber takip oranlarında da kendisini belli ediyor. Sözcü internet sitesinden yaptığı bir haberde 'Sözcü' kelimesinin seçimden önce internette en çok aratılan on kelimeden biri olduğunu ve haberlerinin görünürlük oranının 25 milyon seviyelerinde olduğunu, seçim sonrası ise bu seviyenin 10 milyonun altına indiğini açıklamıştı. 

Sözcü, yaşananların Google'ın 'örtülü sansür'ünden kaynaklandığını belirtse de açıklanan veriler açıkça muhalif seçmenin muhalefet medyasına seçim öncesi 'kandırılmasının' faturasını ödettiğini gösterir nitelikte.

LÜTFÜ TÜRKKAN: LİDERLER YÜZÜNDEN SEÇMENİN GÜVENİ AZALDI

Konuya ilişkin dün bir televizyon kanalında programa katılan İYİ Partili Lütfü Türkkan da bir itirafta bulundu. Siyasete güvenin ve siyasetin reytinginin düştüğünü söyleyen Türkkan, bu durumun sorumlusu olarak ise 6'lı masa liderlerini gösterdi.

Türkkan "Siyaset kurumunun reytingi düştü. Genel itibariyle televizyonların reytingi düştü. Sebebi, siyasetin reytingi düştü. Siyaset kurumuna olan insanların umutları azaldı. Bunun da müsebbibi maalesef orada karar mercii olan arkadaşlar." ifadelerini kullandı. 

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 43
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    besleme medyanın besleme mankurtlar ı yeni mi uyanmış
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 8 ay önce Şikayet Et
    Sahtekâr olmamak için sahtekârlara bakmıyorum....
    Cevapla
  • Milletin ferdi 8 ay önce Şikayet Et
    Yalanın sözcüsü halt TV, tele 1 , krt resmen izleyicisini ahmak yerine koyuyor. Bile isteye manüple ediyor, gerçekleri çarpıtıyor ama alıcısı bir kitle oluşmuş durumda. Onlar da pervasızca yalan haber yapıyorlar.
    Cevapla
  • Metin 8 ay önce Şikayet Et
    O kanalları izleyip gece gündüz açız açız diye Reis'e küfredenler sene de 2 defa yurt dışına tatile gidiyor, çevremde bir çok örneği var. Koca doktor, karısı öğretmen lüks bir yaşam sürüp açız açız , Erdoğan ülkeyi batırdı, hergün bombalar patlıyor, ülke battı bitti diyen hastaları tanıyorum.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    İstemeseler de yine bunlara hayat suyu verecekler. Başka kim destekler bunları. İstemeden destek vermek çok iğrenç bir şey.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
İsrailli bakan Orit Strock'tan hükümeti devirme tehdidi