Aşırı sıcaklar ne zaman veda edecek? Tarih verildi

Sıcak hava dalgası yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Bu hafta da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar kaydedilecek. Önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde yer yer yağış bekleniyor.

GİRİŞ 24.08.2023 08:24 GÜNCELLEME 24.08.2023 09:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kavurucu sıcaklar yurt genelinde bu hafta da etkili olacak. Meteoroloji, önümüzdeki 5 gün boyunca sıcaklıkların yine mevsim normalleri üzerinde seyretmesini bekliyor.

Bazı bölgelerde ise yağış geçişleri bekleniyor. Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım yağış görülecek bölgelerle ilgili şu bilgiyi verdi:

"Ülkemizin kuzey doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Samsun ve Ordu çevreleri ile Doğu Karadeniz kıyılarının aralıklarla olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceğini tahmin ediyoruz."

Yağışların sadece Karadeniz'de görülmeyeceğini, batı kesimlerde de yağış beklentisi olduğunu aktaran Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde Ege, Göller yöresi ve Çanakkale, Balıkesir kıyılarında özellikle pazar günü öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Bununla birlikte yağış alan bölgelerimizde hava sıcaklıklarının düşerek mevsim normalleri civarına ineceğini tahmin ediyoruz" dedi.

3 BÜYÜK İLDE HAVA SICAKLIĞI

Ankara ve İzmir'de sıcaklıklar 35 derece civarında seyredecek. İstanbul'da ise termometreler 32 dereceyi gösterecek.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Sedat Antalya 8 ay önce Şikayet Et
    Tövbe şükür bilen mi kaldı, ülkenin %30 u sıcaklığı soğukluğu doğa olayıdır ( haşa) Allah'la alakası yok diyor, Eskiden kar yağmur yağdığında büyüklerimiz bu Allah'ın rahmeti bereketi der dua ederdi, kuraklık, gök şiddetli gürlediğinde sel dolu yağdığında, Yarabbi bizi ve mahsullerimizi tufandan afetten muhafaza eyle der dua ederdi, hele şehirlerde bu duygu bitti tamamen bitti,
    Cevapla
  • MaKuS 8 ay önce Şikayet Et
    Kimsenin tövbe etmeye niyeti yok ki işlemeye devam ediyor ve tövbeyle olacak gibi değil günahlar var . Ayrıca gök gürültülü sağanak yağışı gerçekten özlettin Yâ Hû . . .
    Cevapla
  • Fatih 8 ay önce Şikayet Et
    Aşırı sıcaklar insanlar tövbe etmeye başladığı zaman biter. Yoksa daha çook yanarız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı